Άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων με υποχρεωτική την γερμανική πατέντα με τα self tests

Η γνωστή «συνταγή» της παράτασης και αυτή την εβδομάδα και οι ανακοινώσεις για την μπίζνα με self tests

Must Read

Το γνωστό έργο της «παράτασης του lockdown» αναμένεται να δούμε ακόμα μια φορά σήμερα, μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής των Ειδικών για την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Οι τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία αποτυπώνεται στις εφιαλτικές βάρδιες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στην μεγάλη αύξηση διασωληνωμένων ασθενών (την Πέμπτη έφτασαν τους 706), ενώ ταυτόχρονα πολίτες παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι. Πλέον οι γιατροί στέλνουν ασθενείς στα σπίτια τους με παροχή οξυγόνου προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κατάσταση: «Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4-5 εξιτήρια την ημέρα, γιατί δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να βγουν» δήλωσε στο Open η ειδικευόμενη παθολόγος Χριστίνα Θεοχάρη.

Νέα παράταση στο άνοιγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση έχει ήδη αποφασιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ήδη υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα και συνεπώς το άνοιγμα της οικονομίας θα πάρει… νέα παράταση. Η νέα ημερομηνία που έπεσε στο τραπέζι και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είναι η 12η Απριλίου, ενώ τα σχολεία σύμφωνα με τις εισηγήσεις θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου. Διαξιφισμοί παρατηρούνται μεταξύ των επιστημόνων και για τις μετακινήσεις του Πάσχα, με πολλούς να πιέζουν ότι ο κόσμος χρειάζεται μια «ανάσα» μετά από όλον αυτόν τον εγκλεισμό, ενώ την ίδια στιγμή, άλλοι κάνουν λόγο για απαραίτητους αυστηρούς περιορισμούς που πρέπει να εφαρμοστούν για να μην διακυβευθεί η διασπορά της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις που συνδέουν την επανεκκίνηση της αγοράς αλλά και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, με την χρήση των περιβόητων self tests που ενέκρινε και προώθησε η ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια γερμανική πατέντα η οποία εγκρίθηκε στη Γερμανία χωρίς να πιστοποιηθεί πρώτα από τις  αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές και όπως φαίνεται στόχο είχε να ευνοήσει εμπορικά μια σειρά εταιριών, καθώς πωλούνται πλέον σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ, κιόσκια κλπ.

Με υποχρεωτικά self tests

Η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εξετάζει το σενάριο να ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο με υποχρεωτικά τεστ στους εργαζόμενους τα οποία θα προμηθεύονται 4 φορές το μήνα, δωρεάν με το ΑΜΚΑ τους, ενώ αντίστοιχα, στα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ελέγχονται με τα αμβιβόλου ποιότητας τεστ.  Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα τεστ ως «εργαλείο» για την επανεκκίνηση της αγοράς, ωστόσο την ίδια στιγμή, επιστήμονες και φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για αμβίφολη αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Τις σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση επιλέγει να στραφεί ακόμα μια φορά σε «προχειρότητες» αντί να εισάγει περισσότερα εμβόλια, όπως το Sputnik-V και αποτελεσματικές θεραπείες κατά του κορωνοϊού που ήδη πραγματοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This