Τρίτη 11/5/2021

Άκης Σκέρτσος: «Τα self tests θα μας δώσουν την δυνατότητα να ανοίξουμε με ασφάλεια την αγορά και την εκπαίδευση»

«Πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι για τις διαδημοτικές μετακινήσεις» είπε ο κ. Σκέρτσος

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ό,τι αφορά στο πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων τον Απρίλιο, σε συνδυασμό με τα self tests για τον κορωνοϊό.

«Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», υποστήριξε, ενώ, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ, ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του. «Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων» επισήμανε.

«Λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εξήγησε ότι μαζί με τα self tests, υπάρχει πιθανότητα το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου, ενώ, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία, αλλά και να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών. Βέβαια, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητηθεί οτιδήποτε αναφορικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Τέλος, έκανε λόγο για έναν ακόμη παράγοντα που θα βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της πίεσης και αυτός είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους» τόνισε και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ