Άκης Σκέρτσος: «Τα self tests θα μας δώσουν την δυνατότητα να ανοίξουμε με ασφάλεια την αγορά και την εκπαίδευση»

«Πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι για τις διαδημοτικές μετακινήσεις» είπε ο κ. Σκέρτσος

Must Read

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ό,τι αφορά στο πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων τον Απρίλιο, σε συνδυασμό με τα self tests για τον κορωνοϊό.

«Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», υποστήριξε, ενώ, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ, ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του. «Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων» επισήμανε.

«Λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εξήγησε ότι μαζί με τα self tests, υπάρχει πιθανότητα το λιανεμπόριο και η εκπαίδευση να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου, ενώ, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία, αλλά και να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών. Βέβαια, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητηθεί οτιδήποτε αναφορικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Τέλος, έκανε λόγο για έναν ακόμη παράγοντα που θα βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της πίεσης και αυτός είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους» τόνισε και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This