Σάββατο 19/6/2021

Νέα Σμύρνη: Εξέταση μαρτύρων και απολογία των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών στον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Εντός της εβδομάδας εξελίξεις - ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ θα περάσουν από ειδικά ψυχομετρικά τεστ τον Μάιο

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρά η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό αστυνομικής βίας με τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Εννέα είναι συνολικά οι αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το πώς λειτούργησαν, πως αντέδρασαν και το τι συνέβη με τους δύο αστυνομικούς που σήκωσαν τις ράβδους τους και χτύπησαν πολίτη στην πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN οι επτά από τους αστυνομικούς έχουν ήδη στείλει το απολογητικό τους υπόμνημα, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν στον Υποστράτηγο που έχει αναλάβει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση να απαντήσουν σε ερωτήσεις, μάρτυρες, πολίτες δηλαδή που ήταν στην πλατεία την ώρα του ξυλοδαρμού.

Το αργότερο σε δέκα ημέρες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δώσουν τις εξηγήσεις τους οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν άμεσα στον ξυλοδαρμό, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα.

Όπως αποφάσισε η ηγεσία της Κατεχάκη, όλον τον Μάιο, οι μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή οι ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ θα περάσουν από ειδικά ψυχομετρικά τεστ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ