Παρασκευή 30/7/2021

Προσκύνημα στη Μονή Φιλοθέου, στο Άγιον Όρος, για τον πρωθυπουργό της Ρωσίας

Ως ορθόδοξος χριστιανός, ο Μισούστιν εκμεταλλεύθηκε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τον Άθω και να προσευχηθεί στα αγιάσματά του

Ευλογία από το Άγιον Όρος πήρε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος αναχώρησε χθες από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τη Μόσχα, μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Χερσόνησο του Άθω.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος για την 25η Μαρτίου, από την Αθήνα είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία πραγματοποίησε διήμερη ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

moni filotheou
Η Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος

Το ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού παρακολουθούσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, το οποίο αναφέρει ότι η επίσκεψη του κ. Μισούστιν στο Άγιον Όρος μαρτυρεί «την αδιάλειπτη σημασία των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και του ελληνικού κόσμου», επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ.

Εκμεταλλεύθηκε τη δυνατότητα

«Είναι πολύ χαροποιό που το ρωσικό κράτος εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Άλλωστε χωρίς την εξαιρετικά σημαντική ρωσική συμμετοχή θα ήταν αδύνατο ακόμη και να φανταστούμε την απελευθέρωση της Ελλάδας», σημείωσε ο Ρώσος εκκλησιαστικός διπλωμάτης, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι «ως ορθόδοξος χριστιανός ο Μιχαήλ Βλαντίμιροβιτς Μισούστιν εκμεταλλεύθηκε αυτή τη δυνατότητα, ώστε να επισκεφθεί και πάλι τον Άθω και να προσευχηθεί στα αγιάσματά του».

Την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στον Άθω σχολίασε για το ρωσικό πρακτορείο και ο υφηγητής του πανεπιστημίου Μόσχας, Αθανάσιος Ζωιτάκης, ο οποίος παρατήρησε: «Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πνευματικός του Μ. Μισούστιν ή από ποιον γέροντα λαμβάνει κάποιες συμβουλές, όμως οι πνευματικές του σχέσεις με τη Μονή Φιλοθέου είναι, ας πούμε, ολοφάνερες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ