Τετάρτη 28/7/2021

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: «Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο»

Τι ανέφερε για τις λαϊκές αγορές και τις αποδείξεις

Για την εβδομάδα που διανύουμε αλλά και το πόσο σημαντική είναι, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Πάνος Σταμποuλίδης, αναφερόμενος στις εξελίξεις της πανδημίας αλλά και στα στοιχεία των διασωληνωμένων.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι ότι, παρά τις δηλώσεις που γίνονται από κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες ότι αναμένεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου άμεσα, ο κ. Σταμπουλίδης αρκέστηκε να πει ότι «δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο, αν και έχει προτεραιότητα».

«Η τρέχουσα εβδομάδα είναι κομβική για τα επόμενα βήματα. Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις, με τα στοιχεία των διασωληνωμένων. Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο, που φυσικά έχει την προτεραιότητα», ανέφερε συγκεκριμένα και με νόημα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Λάθος να μπούμε σε ημερομηνίες»

«Είναι προτιμότερο να κερδίσουμε υγειονομικό χώρο και να ανοίξουμε, παρά να ανοιγοκλείνουμε», είπε και χαρακτήρισε «λάθος να μπούμε σε ημερομηνίες», γιατί δεν θα βοηθήσει «όσο όλοι περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία».

Ο γενικός γραμματέας εμπορίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κόπωση του κόσμου αλλά και στην προκλητική στάση που κρατά μια μερίδα του κόσμου που δεν φορά μάσκα ή δεν κρατά αποστάσεις.

«Ο συνωστισμός για ποτό είναι εμπαιγμός σε όσους δίνουν μάχη στις ΜΕΘ»

«Προφανώς είναι λάθος 9 και 10 το βράδυ να σερβίρουμε ποτά, υπήρξαν δεκάδες πρόστιμα με χιλιάδες ευρώ, αλλά το ζητούμενο είναι να πειστούμε ότι ο ιός είναι σε αυτή τη φάση πιο ισχυρός» δήλωσε με νόημα.

Τι θα γίνει με τις αποδείξεις στις λαϊκές

Αναφερόμενος στην επιστολή από Πανελλήνιες Ομοσπονδίες που θέτουν διαφωνίες στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές με επίμαχο σημείο ότι χάνουν για έξι μήνες την άδεια αν δεν εκδώσουν αποδείξεις, ο Πάνος Σταμποuλίδης τόνισε, «ξέρω ότι διαφωνούν να αναρτώνται τιμές στο e-καταναλωτής αλλά αυτό θα γίνει, θα μπούμε σε λογική διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας τιμών, όπως μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα φέρουν τα παιδιά τους στη δουλειά». Κάλεσε να δουν πρώτα το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο τις επόμενες ημέρες και εκεί να πάρουν οι αρμόδιο θέσεις.

«Οι λαϊκές δεν είναι έσχατη επιλογή επιβίωσης, παράγεται εισόδημα που μπορεί να θρέψει γενιές και δίνεται κίνητρο στη νέα γενιά αλλά χωρίς να υπερσκελίζονται κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας εμπορίου.

«Καλά θα κάνουν να εξοικειωθούν με νέα ρύθμιση που προβλέπει ότι δύο έμποροι με ίδια μόρια θα είναι υποψήφιοι για άδεια όχι με κλήρωση αλλά με διαφανή τρόπο», πρόσθεσε ενώ εξήγησε ότι για τους παραγωγούς, όταν δύο έχουν ίδια μόρια, το κριτήριο για νέες άδειες θα είναι το μεγαλύτερο εισόδημα «που αποδεικνύει ότι κάποιος είναι επαγγελματίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ