Κινητοποιήσεις υγειονομικών σε Αθήνα και Ελευσίνα αύριο Τρίτη, 30 Μαρτίου

Αυτοκινητοπορεία κατά του να μετατραπεί το Θριάσιο αποκλειστικά σε νοσοκομείο COVID

Must Read

Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να «αποχαιρετίσουν» το Μάρτιο υγειονομικοί εντός και εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, αύριο, 11:00-15:00, στάση εργασίας πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ καλούν και σε προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και συγκέντρωση 13.00 στο Υπουργείο Υγείας.

Οι διοργανωτές, μαζί με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ζητούν να μην απολυθεί ο επικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο «Άγιος Σάββας» και να ανανεωθεί η σύμβασή του που λήγει στις 31/3, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, όπως άλλωστε ισχύει για το σύνολο των 2000 και πλέον επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ανακοίνωσε τη στήριξή της και η ΑΔΕΔΥ, που «καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος σε αυτήν».

Συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία

Στις 6 το απόγευμα, εξάλλου, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα LIDL Ελευσίνας, από όπου θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία με κεντρική διεκδίκηση να μην μετατραπεί το νοσοκομείο αποκλειστικά σε νοσοκομείο COVID και «να υπάρξει ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Επόμενες δράσεις που ανακοίνωσε το εν λόγω σωματείο είναι στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 1 Απριλίου και με συγκέντρωση στην Πλ. Ηρώων, στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 2 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., μαζί με σωματεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This