Πέμπτη 13/5/2021

Η Λέσβος γύρισε την πλάτη σε Μηταράκη-Γιόχανσον – Ηχηρό «χαστούκι» από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

«Οι ακρίτες νησιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται»!

Για άλλη μια φορά «έσπασαν τα μούτρα τους» τα κέντρα που σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε αποθήκες λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Η κοινωνία της Λέσβου γύρισε την πλάτη σήμερα στον… πετυχημένο υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και την γνωστή για τις δικαιωματικές θέσεις της και αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον. Που κατέφθασαν στο ταλαιπωρημένο νησί αποφασισμένοι να το γεμίσουν… ανοιχτές δομές!

Έξω από την Περιφέρεια Αιγαίου στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, να μην συναντιέται με τους… αρμόδιους, καθώς όπως δήλωσε οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Ενώ χαρακτήρισε «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα 155 εκ. ευρώ χρηματοδότηση σε Λέσβο και Χίο, για τη δημιουργία νέων δομών.

Μάλιστα «ηχηρό χαστούκι» ήταν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Οι ακρίτες νησιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται. Δεν απεμπολούν τα σύνορα και τα δικαιώματά τους. Δεν δεσμεύονται από περίεργα μεταναστευτικά μνημόνια, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες. Μια πρόταση υλοποιείται εάν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Δεν επιβάλλονται αυτά διά ροπάλων και αστυνομικών μέτρων. Αισθάνομαι ότι οι Βρυξέλλες -μπορεί να το αισθάνομαι και για την υπόλοιπη Ελλάδα- θέλουν να περικλείσουν το πρόβλημα στα νησιά τα παραμεθόρια, ώστε να μην το έχουν στον χώρο τους. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο θέμα. Άρα πρέπει να συμμετάσχουν όσοι συμμετέχουν στην Ευρώπη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ