Lockdown: Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο, Τετάρτη (31/3) – Τι θα αποφασιστεί για λιανεμπόριο, μετακινήσεις και σχολεία

Ποιο θα είναι το μέλλον της εστίασης που παραμένει κλειστή από τον περασμένο Νοέμβριο

Must Read

Αλλαγές στους περιορισμούς και τα μέτρα έρχονται εκ νέου από αύριο, Τετάρτη (31/3). Η συνεδρίαση των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κάνει νέες εισηγήσεις προκειμένου η κυβέρνηση να ανακοινώσει τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διττά στριμωγμένος. Αφενός γιατί η οικονομία «στενάζει» και οι άνθρωποι της αγοράς «αργοπεθαίνουν», και αφετέρου γιατί οι μαθητές της Γ΄Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια έχουν αφεθεί στο έλεος των… τηλεκπαιδεύσεων.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

  1. Άνοιγμα λιανεμπορίου
  2. Άνοιγμα Λυκείου

Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι καταναλωτές θα μπορούν να μεταβούν στα καταστήματα με την αποστολή ενός SMS στο 13032 που θα έχει χρονική διάρκεια 3 ωρών, αλλά θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα την ημέρα. Εάν ισχύσει το μέτρο του sms, τότε το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει με click away ή click inside.

Σε δεύτερη φάση, η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξει τα Λύκεια, και κυρίως την Γ΄Λυκείου, στις 12 Απριλίου. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των Γυμνασίων, ίσως και μετά από μία εβδομάδα. Δημοτικά και νηπιαγωγεία φαίνεται πως θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Τι έχει «κλειδώσει»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουρη θεωρείται η αλλαγή στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο. Επί τάπητος είναι και το ζήτημα της μείωσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την επικράτεια, κατά μερικές ώρες. Όχι η ολική της επαναφορά στα κανονικά -προ καραντίνας- δεδομένα.

Τι θα γίνει στην εστίαση

Για την εστίαση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να ανοίξει μετά το Πάσχα. Ωστόσο, ήδη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος προανήγγειλε ότι εντός του Απριλίου θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση, ενώ είπε ότι πριν από το Πάσχα αναμένεται και η άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This