H δαιμόνια αστυνόμος «Χιονονιφάδα» πήρε σύνταξη μετά από 12 χρόνια στο τμήμα ανίχνευσης εκρηκτικών!

Must Read

Για 12 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση στο Τμήμα ανιχνεύσεων εκρηκτικών υλών, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, κι έχοντας στο ενεργητικό της πολλές επιτυχίες, πήρε επιτέλους σύνταξη για να ξεκουραστεί. 

Ο λόγος για την δαιμόνια αστυνόμο «Snowflake»- (Χιονονιφάδα)-που έχοντας απομακρυνθεί πλέον από τα σημεία επιθέσεων και τις αναζητήσεις εμπρηστικών μηχανισμών, απολαμβάνει τη φροντίδα της νέας της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.

«Η Snowflake είναι ένα υπέροχο Λαμπρατόρ 12 ετών που έχει συνταξιοδοτηθεί. Είμαστε μαζί τρεις μήνες και πλέον είναι μέλος της οικογένειας μας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Αντώνης Μισιρλής εξηγώντας πως όταν είδε με τη σύντροφό του, την ανάρτηση με τη φωτογραφία της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «άμεσα επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους και το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας και όταν ήρθαμε σε επαφή και γνωρίσαμε τη Snowflake, ήταν μονόδρομος να έρθει στο σπίτι».

Ο διευθυντής Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας Νικόλαος Ράλλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε πως όταν τα σκυλιά- αστυνομικοί μεγαλώσουν, μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στη Snowflake- Χιονονιφάδα σημείωσε: «αξιολογήθηκε από τον αρμόδιο εκπαιδευτή του τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων και κρίθηκε ακατάλληλη λόγω γήρατος. Όπως προβλέπεται από τις νόμιμες διαδικασίες, λόγω αδυναμίας του συνόδου της να την κρατήσει, παραδόθηκε σε φιλοζωική οργάνωση, η οποία στη συνέχεια την έδωσε για υιοθεσία σε πολίτη».

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού με τη σύντροφό μου. Θέλαμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο σκυλί. Έχουμε ήδη στο σπίτι ένα Λαμπραντόρ τριών ετών, τον Άρη, και όταν είδαμε την ανακοίνωση φιλοζωικής οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερε ότι σκύλος της ελληνικής αστυνομίας δίνεται για υιοθεσία, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες», επισήμανε ο κ. Μισιρλής. Ερωτηθείς για το πώς είναι η συμβίωση με έναν αστυνομικό σκύλο, ειδικά εκπαιδευμένο να εντοπίζει εκρηκτική ύλη, ανέφερε: «στη βόλτα κυρίως διακρίνει κανείς τις διαφορές από έναν σκύλο που δεν έχει την εκπαίδευση του αστυνομικού σκύλου. Η Snowflake είναι πιο σχολαστική στις μυρωδιές και πιο παρατηρητική, αλλά το σημαντικό είναι πως επειδή έχει πλέον αποσυρθεί από την υπηρεσία, θέλουμε να τη βοηθήσουμε να ξεκουραστεί και να ζήσει, το υπόλοιπο της ζωής της, σαν ένα σκυλί όπως όλα τα αλλά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This