Τετάρτη 4/8/2021

Μήνυση για τον θάνατο της 65χρονης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – Τι λέει ο ΕΟΦ

«Μ' αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει το εμβόλιο» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ανησυχία και επιφυλάξεις προκάλεσε η είδηση θανάτου της 65χρονης γυναίκας η οποία «έσβησε» μισή ώρα αφότου εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως έγινε γνωστό, η νεκροψία- νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από πνευμονικό οίδημα, ενώ η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει ότι τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν συνδέεται με το εμβόλιο: «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα» αναφέρει ο ΕΟΦ.

Η πλευρά της οικογένειας όμως έχει αντίθετη άποψη σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Αντώνη Σακαρούδη ο οποίος αναφέρει ότι η οικογένεια όρισε πραγματογνώμονα ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τον συσχετισμό του θανάτου με το εμβόλιο: «Εχουμε ορίσει και πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στην νεκροψία-νεκροτομή, όπως και εγώ και διαπιστώσαμε ότι υφίσταται ενδείξεις και αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό. Ενα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι ο γιος της 65χρονης κατέθεσε ήδη μήνυση: «Έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα στο Ίλιον και περιμένουμε την εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα».

«Μ’ αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει το εμβόλιο»

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το γεγονός ότι η 65χρονη είχε υποστεί στο παρελθόν έμφραγμα, δεν δικαιολογεί τον θάνατό της μετά τον εμβολιασμό:«Πέντε στους 10 Ελληνες σ’ αυτή την ηλικία έχουν περάσει έμφραγμα. Μ’ αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει το εμβόλιο. Είχε ερωτηθεί πριν εμβολιασθεί. Είχε υποβληθεί μάλιστα και σε εξετάσεις έναν μήνα πριν, και ήταν καθαρές. Η γυναίκα πήγε καλόπιστα δεν είχε ενδοιασμούς, αντιθέτως ήταν και χαρούμενη που θα έκανε το εμβόλιο και θα είχε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και μισή ώρα μετά, είχαμε τον ξαφνικό θάνατο. Τα 30 λεπτά δείχνουν αιτιώδη συνάφεια. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ