Τρεις συλλήψεις για τους θανάτους από ηλεκτροπληξία στην Εύβοια – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων (video)

Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα, έμεινε να κρέμεται «καρβουνιασμένος» για δύο περίπου ώρες...

Must Read

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για το τραγικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην Εύβοια, με τρεις άνδρες να «μένουν στον τόπο», ενώ έκαναν έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς χτυπήθηκαν από ρεύμα τουλάχιστον 20.000 volt!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεκινήσει οι έρευνες, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στις προσαγωγές του εργοδηγού, του υπεύθυνου μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου, που, στην πορεία μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Δείτε επίσης: Σοκ στην Εύβοια! Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Παράλληλα, διερευνάται από την αστυνομία το εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Σοκ και θρήνος στο χωριό Γυμνό

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Γυμνό στην Εύβοια, καθώς μπροστά στα μάτια τους είδαν τους τρεις εργαζομένους, δύο Έλληνες και έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, υπαλλήλους εργολάβου που συνεργάζεται με τον ΔΕΔΔΗΕ, να «ψήνονται» ζωντανοί καθώς τους διαπέρασαν περισσότερα από 20.000 βολτ από καλώδια υψηλής τάσης.

«Ο ένας πάνω στην κολόνα, οι άλλοι δυο κάτω, δίπλα στο φορτηγό. Κρέμασε το καλώδιο που πέρναγε ρεύμα. Σε μια στιγμή είχαν κάποια διακοπή ρεύματος και πέρναγε άλλη μια γραμμή που δεν είχε διακοπεί και ακούμπησε η μια γραμμή στην άλλη και τους χτύπησε ρεύμα. Οι δυο είναι Έλληνες και ο ένας είναι αλλοδαπός. Οι Έλληνες είναι περίπου 50 χρονών και ο αλλοδαπός είναι από ένα διπλανό χωριό. Δεν ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ. Ήταν του εργολάβου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος κοινότητας Γυμνού, Γιώργος Καΐνας.

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», δηλώνει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη, γυναίκα του προέδρου της κοινότητας.

«Εδώ στο χωριό πάνε λίγοι μήνες τώρα όπου εργολάβος πραγματοποιεί έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογειοποίηση των καλωδίων στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Δυστυχώς, όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε η ζημιά. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο άνθρωπος στην κολώνα έμεινε κρεμασμένος για παραπάνω από δυο ώρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εύχομαι πραγματικά να την γλιτώσει και να ζήσει», αναφέρει στο protothema.gr ο κάτοικος του χωριού, Θανάσης Κοκκάλας,

Bρήκε φρικτό θάνατο

Σύμφωνα με την περιγραφή του κ. Κοκκάλα, ο 45χρονος, για τον οποίο επιστρατεύτηκε ειδικό βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τον απομακρύνει από την κολώνα της ΔΕΗ, βρήκε φρικτό θάνατο: «Όλα έγιναν 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος τρελάθηκε από το θέαμα, άρχισε να φωνάζει. Δυστυχώς “έφυγαν” τρεις άνθρωποι από ένα λάθος. Ο ένας ήταν 45 ετών Αλβανικής καταγωγής και ήταν εκείνος που τον χτύπησε το ρεύμα πάνω στην κολώνα και οι άλλοι δυο, νεότεροι, ήταν Έλληνες. Ο 45χρονος είχε φρικτό θάνατο, γιατί, ενώ τον χτύπησε το ρεύμα πήραν φωτιά τα ρούχα του, κάηκε στο κεφάλι».

  • Δείτε πλάνα από το σημείο:

https://youtu.be/hyYQ_AJnh8Y

*Πηγή φωτό/βίντεο: egnomi.gr, eviathema.gr, eviazoom.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This