«Δεν θα σταματήσω εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου φαντάρου

Το μήνυμα στη στρατιωτική ηγεσία για το bullying, με την ελπίδα να σωθούν κάποιοι

Must Read

Αποφασισμένος να μη σταματήσει να ψάχνει τι συνέβη στο αδικοχαμένο παιδί του, αν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, δηλώνει μέσω μιας συγκινητικής επιστολής του ο πατέρας του 23χρονου φαντάρου Κυριάκου Ευαγγελάτου, ο οποίος έκανε βουτιά θανάτου με το αυτοκίνητό του από γκρεμό στην Κεφαλλονιά στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο χαροκαμένος πατέρας, που από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει ότι ο αδικοχαμένος γιος του δεχόταν bullying (ψυχολογική βία και καψώνια) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην Πάτρα, ζητεί από στρατιώτες και αστυνομικούς να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ότι συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πατρών ή και αλλού.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος λέει ότι παίρνει δύναμη από τη στήριξη που του δίνουν πολίτες και κόμματα, και ξεκαθαρίζει ότι ζητεί από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να εξασφαλίζει την ασφάλεια των νέων παιδιών, ώσπου να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική θητεία τους.

Δείτε επίσης: Ξεσπά ο πατέρας του Κυριάκου Ευαγγελάτου: «Aυτοκτόνησε γιατί δεχόταν bullying» (video)

«Σώα και αβλαβή»

Στην ίδια επιστολή ο κ. Ευαγγελάτος διαπιστώνει ότι βλέπει με συγκίνηση πως δεν είναι μόνος του, αλλά πολλοί βρίσκονται δίπλα του, πράγμα που του δίνει απεριόριστη χαρά: «Βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα για τα επόμενα παιδιά και για μια Ελλάδα όπως αρμόζει στους Ελληνες. Το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά τη γνώμη μου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας εν καιρώ ειρήνης είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλικάρια μας, αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί».

Για την υπόθεση του bullying που προκάλεσε την αυτοκτονία του άτυχου Κυριάκου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΚΙΝ.ΑΛ.«Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή πληροφορήθηκα ότι και το ΚΚΕ, κατόπιν έρευνάς του σχετικά με την αιτία θανάτου του υιού μου Κυριάκου Ευαγγελάτου και την ψυχολογική βία που του ασκήθηκε ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία στον Εβρο και στην Πάτρα, προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή. Επίσης, πληροφορούμαι αυτή τη στιγμή που συντάσσω αυτή την επιστολή ότι το ίδιο πράττει και το Κίνημα Αλλαγής. Η Ιστορία μάς έχει διδάξει ότι, όταν οι Ελληνες ενώνονται, τίποτα και κανένας δεν τους σταματάει. Κανένα στρατιωτικό “άβατο” δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Προσωπικά, δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευαγγελάτος στην επιστολή.

Ο πατέρας του 23χρονου καλεί τους στρατιώτες, τους αξιωματικούς, καθώς και όποιον γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία 10-12 χρόνια στον Λόχο Διοικήσεως ΚΕΤΧ Πατρών ή αλλού να το καταγγείλουν.«Το οφείλουν στους εαυτούς τους, στην αλήθεια, στην πατρίδα τους και στις επόμενες γενιές, που δεν πρέπει να περάσουν ό,τι πέρασε ο γιος μου» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This