Τρίτη 15/6/2021

Στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνει την προσπάθεια εξαπάτησης από τον Φουρθιώτη

Εμφάνιζε πλασματικούς υψηλούς μισθούς για να αποσπάσει χρήματα από το πρόγραμμα Συν-Εργασία

Η επιβεβαίωση από στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας για τον Μένιο Φουρθιώτη, ότι εμφάνιζε πλασματικούς μισθούς μαμούθ για να επιδοτηθεί από το πρόγραμμα «Συνεργασία», αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας της επιβεβαίωσε δημοσιεύματα και αναρτήσεις («BankingNews», «Κουτί της Πανδώρας») σχετικά με την προσπάθεια του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη (του γνωστού εσχάτως και για το προνόμιο να φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς) να αποσπάσει δημόσιους πόρους από τον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εμφανίζοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς (έως και 80.000 ευρώ!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην «ΕφΣυν», το ίδιο φέρεται να επιχείρησε να κάνει και για ακόμα ένα πρόσωπο, για τον οποίο ο έλεγχος που έγινε από τις υπηρεσίες επίσης κατέδειξε την απάτη: «Στην αρχή μάς εμφάνισε ένα μισθό 800 ευρώ, αλλά πολύ σύντομα ο μισθός αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες και μέχρι τον Αύγουστο είχε φτάσει στα ύψη», ανέφερε το στέλεχος του υπ. Εργασίας.

«Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ο Γ. Βρούτσης προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στον μισθό επί του οποίου -μέσω του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- μπορεί να επιδοτηθεί από το Δημόσιο το 60%» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια εξαπάτησης των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια των στοιχείων της «Εργάνης» ενώ και ο έλεγχος του ΕΦΚΑ για τις ΑΠΔ δεν άφησε καμία αμφιβολία.

Το στέλεχος του υπουργείου διαβεβαιώνει, ότι ο Φουρθιώτης δεν πρόλαβε να αποσπάσει παρανόμως τα ποσά που ζήτησε και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ποινική δίωξη. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα και ως προς αυτό το τελευταίο σκέλος μένουν ανοιχτά λόγω της συμμετοχής της γ.γ. του υπουργείου, Άννας Στρατινάκη, στις εκπομπές του Φουρθιώτη αμέσως μετά την αήθη επίθεση που της κάνει.

Ενώ μετά τον αποκλεισμό του από την επιδότηση, σε τηλεοπτική εκπομπή του στις 21/1 στην ουσία την καθυβρίζει και με τη βοήθεια ρεπόρτερ που στέλνει έξω από το σπίτι της το περιγράφει «χολιγουντιανή βίλα» που ίσως «κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» και ζητεί την παραίτησή της από τον Χατζηδάκη και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τα «voucher σκολ ελικίκου», από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά όλα αλλάζουν.

Όπως περιγράφεται στο e-tetradio.gr τα εγκώμια προς την κ. Στρατινάκη, τόσο στην εκπομπή στην οποία συμμετείχε η γ.γ. σαν να μην τρέχει τίποτε, όσο και στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» (φέρεται ότι είναι συμφερόντων Φουρθιώτη), είναι τόσο συχνά και εντυπωσιακά που μοιάζει σαν η γ.γ. να έχει μετατραπεί στην πιο αγαπημένη πολιτικό του Φουρθιώτη. Πού οφείλεται αυτή η αλλαγή; Μήπως φοβάται κάτι η κ. Στρατινάκη ή ο Φουρθιώτης επιχειρεί να δείξει την ευγνωμοσύνη για κάτι που δεν γνωρίζουμε;

Το efsyn.gr,  επιχείρησε να αναζητήσει τηλεφωνικά τη γενική γραμματέα. Δεν ανταποκρίθηκε.

Πηγές: thefaq.gr, efsyn.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ