Πέμπτη 29/7/2021

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Υπερβολική η απόφαση της Επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές»

«Να μην μιλάμε για άνοιγμα γιατί δίνουμε λάθος μηνύματα» εκτίμησε

Την θετική του στάση απέναντι στην χαλάρωση των μέτρων εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως άνοιγμα γιατί θα δώσει λάθος μηνύματα και μπορεί οι πολίτες να προσέχουν λιγότερο κι αυτό να οδηγήσει μοιραία σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε, ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι το lockdown. Από ένα σημείο και μετά όμως, είναι φυσιολογικό να μην τηρείται με την ίδια συνέπεια, καθώς είναι δικαιολογημένη η κόπωση των πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια χαλάρωση του lockdown εφόσον αυτή γίνει συντεταγμένα.

«Πρέπει στις παραλίες να υπάρχουν μέτρα για να μην υπάρξει συνωστισμός»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ξεκαθάρισε ότι είναι καλύτερο να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται σε όλη την Αττική  αντί για παράδειγμα να συνωστίζονται στις πλατείες. «Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν μέτρα για τις παραλίες , όπου αναμένεται να υπάρξει συνωστισμός και λόγω του καιρού» εκτίμησε.

Σε ό,τι αφορά στην εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τη θεωρεί υπερβολική αντίδραση και ο ίδιος δεν θα πρότεινε αυτό το μέτρο.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες έχει αποδώσει και γι’ αυτό παρότι τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα, καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε άσους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το κάνουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ