Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Υπερβολική η απόφαση της Επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές»

«Να μην μιλάμε για άνοιγμα γιατί δίνουμε λάθος μηνύματα» εκτίμησε

Must Read

Την θετική του στάση απέναντι στην χαλάρωση των μέτρων εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως άνοιγμα γιατί θα δώσει λάθος μηνύματα και μπορεί οι πολίτες να προσέχουν λιγότερο κι αυτό να οδηγήσει μοιραία σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε, ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι το lockdown. Από ένα σημείο και μετά όμως, είναι φυσιολογικό να μην τηρείται με την ίδια συνέπεια, καθώς είναι δικαιολογημένη η κόπωση των πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια χαλάρωση του lockdown εφόσον αυτή γίνει συντεταγμένα.

«Πρέπει στις παραλίες να υπάρχουν μέτρα για να μην υπάρξει συνωστισμός»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ξεκαθάρισε ότι είναι καλύτερο να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται σε όλη την Αττική  αντί για παράδειγμα να συνωστίζονται στις πλατείες. «Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν μέτρα για τις παραλίες , όπου αναμένεται να υπάρξει συνωστισμός και λόγω του καιρού» εκτίμησε.

Σε ό,τι αφορά στην εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τη θεωρεί υπερβολική αντίδραση και ο ίδιος δεν θα πρότεινε αυτό το μέτρο.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες έχει αποδώσει και γι’ αυτό παρότι τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα, καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε άσους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το κάνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This