Γιώργος Παυλάκης για άνοιγμα λιανεμπορίου: «Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα» (video)

«Αν ανοίξουν οι διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, το καλοκαίρι παίζεται» εκτίμησε

Must Read

Στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα έκανε αναφορά ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά και της άρσης των περιορισμών το Πάσχα.

«Παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» είπε αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και συμπλήρωσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα το αντέξει. «Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.

«Αν ανοίξουν οι διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, το καλοκαίρι παίζεται»

Σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε πως αν το Πάσχα ανοίξει η Ελλάδα, παίζεται το καλοκαίρι επικίνδυνα. «Όλα αυτά τα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις και πάνε και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδα και φανταστείτε τι θα γίνει με όλα αυτά τα κρούσματα στα μικρά μέρη» είπε.

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για την Ελλάδα είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.

«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.

«Δεν φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό στις μελέτες για το εμβόλιο της AstraZeneca»

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This