Τετάρτη 28/7/2021

Γιώργος Παυλάκης για άνοιγμα λιανεμπορίου: «Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα» (video)

«Αν ανοίξουν οι διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, το καλοκαίρι παίζεται» εκτίμησε

Στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα έκανε αναφορά ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά και της άρσης των περιορισμών το Πάσχα.

«Παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» είπε αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και συμπλήρωσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα το αντέξει. «Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.

«Αν ανοίξουν οι διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, το καλοκαίρι παίζεται»

Σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε πως αν το Πάσχα ανοίξει η Ελλάδα, παίζεται το καλοκαίρι επικίνδυνα. «Όλα αυτά τα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις και πάνε και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδα και φανταστείτε τι θα γίνει με όλα αυτά τα κρούσματα στα μικρά μέρη» είπε.

Μάλιστα, ο κ. Παυλάκης συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για την Ελλάδα είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.

«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.

«Δεν φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό στις μελέτες για το εμβόλιο της AstraZeneca»

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ