Παρασκευή 23/7/2021

Νίκος Τζανάκης: «Αν ανοίξει προσεκτικά το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλλει στο πανδημικό κύμα»

«Αν το λιανεμπόριο ανοίξει με προσοχή και τηρούνται τα μέτρα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει» εξήγησε

Την δική του εκτίμηση αναφορικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, από αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου και με την χρήση των self tests, εξέφρασε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Με τα self test και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει» εκτίμησε, ενώ συμπλήρωσε, πως αν τα καταστήματα σηκώσουν ρολά με ιδιαίτερη προσοχή και αν τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, τότε μπορουν κάλλιστα να συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δεν συνιστούν παράγοντα που επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα»»

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη. «Γεγονός είναι ότι η κατάσταση εκεί με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα», εξήγησε.

Μάλιστα, διευκρίνισε, ότι οι ειδικοί είχαν μια ένδειξη από τα Χριστούγεννα ότι το λιανεμπόριο δεν συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων. Ως παράδειγμα ανέφερε το γεγονός ότι και οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό που σημειώνεται στα μαγαζιά.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης πρότεινε την σύσταση μιας υποεπιτροπής με τον εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων, προκειμένου να λαμβάνονται πιο σωστές αποφάσεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί, με ανακοίνωσή του, τους πολίτες της Αττικής, να τηρούν με αυστηρότητα και συνέπεια τα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του κορωνοϊού, εν όψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΙΣΑ. Τα μέλη του Δ.Σ. επισήμαναν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσαν τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

«Αυτή την ώρα η ατομική ευθύνη του πολίτη αυτή έχει καθοριστική σημασία, για την προστασία τόσο τη δική του όσο και της κοινωνίας. Είναι στο χέρι όλων μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη κανονικότητα και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Παράλληλα, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική που θα το καταστήσει ισχυρό, απέναντι σε κάθε τωρινή ή μελλοντική απειλή. Μόνο έτσι θα αποτραπεί μια νέα αιμορραγία, του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας, προς το εξωτερικό που θα αποδυναμώσει περαιτέρω υγειονομικά τη χώρα μας» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ