Τρίτη 27/7/2021

Παπαθανάσης για λιανεμπόριο: «Να τηρηθούν οι κανόνες» – Στην Πάτρα «άνοιξαν» με… κηδειόχαρτα!

Όπως είχαν προαναγγείλει, ανέβασαν ρολά, άναψαν τα φώτα, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά από αρκετούς μήνες, αλλά και για τις περιοχές που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα, υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο το οποίο ακολουθεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη»

«Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη να τηρήσουν τους κανόνες. Δεν μπορεί να υπάρξει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη. Δεν μπορεί να είναι δίπλα σε κάθε καταστηματάρχη και να του πούμε μπορείς να ανοίξεις ή να μην ανοίξεις.

Θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, ξέρω ότι έχει κουράσει αυτή η λέξη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και με την πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Το λιανεμπόριο δεν έπρεπε να ανοίξει σε κάποιες περιοχές»

«Την Τετάρτη έβγαλαν μια απόφαση και την Παρασκευή είδαν από τα κρούσματα, την τάση που υπήρχε και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές Σήμερα που λέει η επιτροπή πρέπει να μην ανοίξει σε αυτές τις περιοχές, γιατί το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει την κατάσταση, τι πρέπει να κάνουμε;

Πριν από μήνες, δεν υπήρχε εισήγηση της επιτροπής για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, πήρε απόφαση η Κυβέρνηση και πάλι μας κατέκριναν. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να μην ακούσουμε την Επιτροπή;» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Στην Πάτρα άνοιξαν συμβολικά τα μαγαζιά με κηδειόχαρτα» στις βιτρίνες

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα με μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας οι έμποροι άνοιξαν τα καταστήματά τους με κηδειόχαρτα και χωρίς να εξυπηρετούν πελάτες. Όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει, ανέβασαν τα ρολά στα μαγαζιά τους, άναψαν τα φώτα, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

«Είμαστε ζωντανοί-νεκροί»

πατρα1 1

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες της Πάτρας έχουν ανεβάσει ρολά χωρίς προσωπικό και χωρίς πελάτες. Μάλιστα, κόλλησαν στη βιτρίνα τους ένα «κηδειόχαρτο» που γράφει «είμαστε ζωντανοί-νεκροί, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου δύο στα 10 καταστήματα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» μαύρα πανιά οι έμποροι στην Πολίχνη

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ