Τρίτη 15/6/2021

Τρέχουν στα φαρμακεία να αλλάξουν το εμβόλιο της AstraZeneca – «Άκυρο» από τους φαρμακοποιούς

Δεν είναι εφικτή η αλλαγή λέει ο ΠΦΣ

Ο ντόρος που ξέσπασε γύρω από την ασφάλεια των εμβολίων της AstraZeneca μετά από περιστατικά θρομβώσεων μέχρι και θανάτων, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι μάλιστα που ζητούν από τους φαρμακοποιούς να αλλάξουν το εμβόλιο τους με κάποιο άλλο από αυτό της AstraZeneca. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να κάνει ενημερώσει το κοινό ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και δεν μπορεί να αλλαχθεί το σκεύμασμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή την δυνατότητα» λέει ο ΠΦΣ και προσθέτει ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στους χώρους των φαρμακείων.

(Φωτο: Αρχείου)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ