Σάββατο 19/6/2021

Άνοιγμα σχολείων: Ποιοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία – Διαφορετική διαχείριση ανάλογα την περιοχή

Στις «κόκκινες» περιοχές γυρνούν μόνο τα παιδιά της Γ' Λυκείου

Άλυτος γρίφος παραμένει το πώς, ενώ όλη η κοινωνία είναι κλειστή για μήνες, τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύνολο της κοινωνίας αντί να «βγαίνει» από την πανδημία, «μπαίνει» όλο και βαθύτερα.

Κυβέρνηση και επιτροπή επιστημόνων ακολουθούν ένα μοντέλο-«ακορντεόν» που οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.

Η κοινωνία καταρρέει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να αγνοεί το πρόβλημα. Η εξίσωση είναι μία. Ενίσχυση του ΕΣΥ, πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και κατοίκον περίθαλψη για να μην οδηγούνται όσοι διαγιγνώσκονται με τον ιό στα νοσοκομεία.

Διαφορετικό το άνοιγμα των σχολείων ανάλογα την περιοχή

Αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, το κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα, 12 Απριλίου για τους μαθητές Α, Β, και Γ Λυκείου. Στη πορεία θα ακολουθήσουν τα Γυμνάσια.

Αύριο, Τετάρτη 7/4 συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με βασικό θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως η κυβέρνηση καταλήγει με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, σε ένα μοντέλο που θα αφορά σε διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης ανάλογα την περιοχή και το επιδημιολογικό φορτίο που έχει.

Τι σημαίνει αυτό. Στις περιοχές με το μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίξουν και τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, ενώ στις «κόκκινες» μόνο τα Λύκεια, ή πιθανότατα μόνο η Γ’ Λυκείου.

Βατόπουλος: «Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για άνοιγμα σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, 12/4, όπως εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών στον ΣΚΑΪ.

«Θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ