Τσιόδρας στην Ακαδημία Αθηνών: «Το lockdown είναι σφυριά στο κεφάλι»!

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού»

Must Read

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανεμφανίστηκε -κατά κάποιο τρόπο- στις οθόνες μας, καθώς έδωσε το παρών στη διάλεξη με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας», της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία και μεταδόθηκε μέσω live streaming

Και, δράττοντας της ευκαιρίας, έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών, τις οποίες, όπως είπε, χτυπάει πιο έντονα ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ξεκαθάρισε πως δεν φέρουν τον ιό, αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα τον εξουδετερώσει και επεσήμανε ότι βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ισραήλ. Και, προκειμένου να επισημάνει πόσο μεγάλο είναι το όφελος του εμβολιασμού, γενικά, σημείωσε πως «τα πάντα στην κοινωνία μας πρέπει να να τα βλέπουμε συγκριτικά. Ασθένειες, όπως η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα έφτασαν στο σημείο της εξαφάνισης χάρη στα εμβόλια».

Μιλώντας, εξάλλου, για τις θεραπευτικές επιλογές, είπε ότι «δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αντιικό φάρμακο» που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου. «Ένα χρόνο μετά, ακόμα ερευνούμε το βοηθάει και τι όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εμβόλια η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου

Τα εμβόλια, ως εκ τούτου, είναι «η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου», πρόσθεσε, τονίζοντας πως μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς και έχει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε όλη την Ευρώπη. «Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόρδας, τονίζοντας ότι «η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85%, σε μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά».

Για τα μέτρα περιορισμού, ο καθηγητής Τσιόδρας, αφού παραδέχτηκε πως «το lockdown είναι μια σφυριά στο κεφάλι», υπογράμμισε τις συνέπειες σε όλους του τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πνευματικούς, κ.ά. Τέλος, ανέφερε πως το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπά περισσότερο την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This