Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Μέγα μπάχαλο με το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Πράσινο φως για τη λειτουργία επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό το καθεστώς «υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος» με ενιαίο ΑΦΜ

Τι κι αν προετοίμαζε εδώ και πολλές μέρες το άνοιγμα του λιανεμπορίου; Το Υπουργείο Ανάπτυξης κατάφερε να δημιουργήσει μπάχαλο κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων!

Οι διατάξεις για το ποιος επιτρέπεται να ανοίξει και ποιος όχι ήταν ασαφείς. Τα πολυκαταστήματα της Notos λειτούργησαν κανονικά τη Δευτέρα, αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου επέβαλαν στην εταιρία υψηλό πρόστιμο, θεωρώντας ότι η διάταξη δεν επιτρέπει το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων. Χθες όμως το υπουργείο έκρινε ότι τα πολυκαταστήματα έχουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν κανονικά, ακυρώνοντας το πρόστιμο στα Notos.

Με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ανάβοντας το πράσινο φως για τη λειτουργία επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό το καθεστώς «υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος» με ενιαίο ΑΦΜ, σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο

«Στην αναστολή λειτουργίας που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ δεν εμπίπτουν ωστόσο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν υπό τη διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away)», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ