Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Η ώρα της απόφασης: Ανακοινώνεται η ελληνική «γραμμή» για το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

Μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί το αν θα υπάρξουν προσαρμογές στον εμβολιασμό

«Σύντομα θα γίνει ανακοίνωση της γραμμής της Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca», είπε ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκουτέλης, προσθέτοντας ότι σήμερα, ή το πολύ αύριο, θα ανακοινωθεί η απόφαση της χώρας μας σχετικά με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο προϊόν.

Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), έκανε λόγο για πιθανή συσχέτιση περιστατικών θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα περίεργο σύνδρομο, που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Πάντως κοινή γραμμή αντιμετώπισης του θέματος από τις χώρες της Ευρώπης δεν αποφασίστηκε στο χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, με τον Βασίλη Κικίλια μάλιστα να εκφράζει τον προβληματισμό του για την πολυφωνία που δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι ο εμβολιασμός.

Πάνω σε αυτό, ο κ. Σκουτέλης επεσήμανε ότι είναι λογική η εθνική στρατηγική των χωρών: «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για το εμβόλιο της AstrZeneca μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς είναι διαφορετικά τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι ανάγκες κάθε χώρας. Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη από τον εμβολιασμό, υπερτερούν κατά χιλιάδες φορές από τους κινδύνους των πιθανών παρενεργειών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ