Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Σοκάρει αθλήτρια της ενόργανης: «Με έσερνε από τα μαλλιά, μάτωναν τα αυτιά μου» (video)

Η πρωταθλήτρια έγινε θύμα αλλά και μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών σε παιδιά

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει οι καταγγελίες των αθλητών της Ενόργανης Γυμναστικής που έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας να παρέμβουν για τα βανιστήρια φρίκης . Οι αθλητές καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση, σωματική και λεκτική βία σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών από προπονητές τους.

Η αθλήτρια Δήμητρα Καστρίτση η οποία είναι μεταξύ των αθλητών που υπέγραψαν την επιστολή, μίλησε στην εκπομπή Live News και περιέγραψε το μαρτύριο που βίωσε στην πιο τρυφερή της ηλικία. Η αθλήτρια που βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσει δημόσια, περιγράφει ότι η ίδια έγινε θύμα αλλά και μάρτυρας των κακοποιιήσεων: «Υπήρχαν ξυλοδαρμοί, πολύ ασχημίας βρισίματα στους αθλητές και όλα αυτά σε ηλικία από 4 έως και 8 ετών μέχρι και 14, και αργότερα και σεξουαλική παρενόχληση» αναφέρει.

Kαθημερινός  ο ξυλοδαρμός

Η κ. Καστρίτση σε ηλικία επτά ετών έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον προπονητής, ενώ στην ηλικία των 10 ετών καταγγέλλει  τον «Γολγοθά» που πέρασε στα χέρια μιας προπονήτριας: «Ήταν καθημερινός σχεδόν ο ξυλοδαρμός, τραβήγματα από τα μαλλιά, σύρσιμο σε όλο το γυμναστήριο από τα μαλλιά, τα αυτιά μου μάτωναν από τα τραβήγματα. Και πολλές άλλες τέτοιες κακοποιητικές σκηνές».

Τρόμος για το φαγητό

Η πρωταθλήτρια περιέγραψε ότι ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι, εξαναγκαζόταν να κάνει προπόνηση με πρησμένο πόδι. Οι προπονητές όπως αναφέρει, έκαναν ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά για το φαγητό: «Έχω πάρει διουρητικά για να είμαι μισό κιλό κάτω στη ζυγαριά» αναφέρει και προσθέτει ότι αν έπαιρνε έστω και λίγα γραμμάρια αναγκαζόταν να τρέχει για δύο ώρες μέσα στο κρύο προκειμένου να τα χάσει.

«Υπήρχε τρόμος στα γυμναστήρια, τα παιδιά δεν μπορούσαν να φάνε.Τα έχω υποστεί, τα έχω δει σε καθημερινή βάση, τα έχω βιώσει, τα έχω ακούσει» δήλωσε στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι οι προπονητές είχαν τρόπο να πείθουν τους γονείς και τα παιδιά να ακολουθούν τα αυστηρά προγράμματα ακόμα και με εκβιασμούς ότι θα διωχτούν από το άθλημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ