Κυριακή 16/5/2021

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Εισηγούνται άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Να παραμείνουν κλειστά στην Κοζάνη

Τι ζητά η κυβέρνηση από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Επί τάπητος αναμένεται να θέσει σήμερα, Παρασκευή (9/4), η επιτροπή των λοιμωξιολόγων το θέμα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανοίξει λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τι θέλουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, από την ερχόμενη Δευτέρα (12/4) με τη μέθοδο του click away ή του click in shop.

Για την Κοζάνη δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο. Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η επιτροπή, δεν αφήνει περιθώρια ανοίγματος.

Τι εισηγείται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η κυβέρνηση έχει μεταφέρει με κάθε τρόπο στην επιτροπή των ειδικών την επιθυμία της να επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις συγκεκριμένες περιοχές, ακόμα και με τη μέθοδο του click away.

Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση θέλει το άνοιγμα των καταστημάτων»

Χθες, Πέμπτη 8/4, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα (12/4) να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές».

«Αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ