Κυριακή 16/5/2021

Μήνυση της ΕΣΗΕΑ κατά του Μ. Φουρθιώτη

Για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα που χρησιμοποιούσε για να διαπιστευθεί μέχρι και στη Βουλή!

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις πλαστές δημοσιογραφικές ταυτότητες που προσκόμισε ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σε υπουργεία και φορείς, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, ακόμα και στη Βουλή.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ, όλα τα τηλεοπτικά μέσα, ο ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγιναν αποδέκτες προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με το οποίο τους εγκαλεί για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.
Απαντώντας στη δικηγορική εταιρεία που υπερασπίζεται τον τηλεπαρουσιαστή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ “καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας.
Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις δεν μας τρομάζουν και δεν μας σταματούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν για την αντιμετώπιση όλων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε”.
Ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων εναντίον εφημερίδων, ζητώντας να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών και των συντακτών.
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως σχετικές ανακοινώσεις στο πλευρό των δημοσιογράφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ