Κυριακή 9/5/2021

Νέο όργιο με οικονομική διάσταση στο σκάνδαλο Φουρθιώτη

Στη δημοσιότητα ήρθε ακόμη ένα όργιο με οικονομική διάσταση στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη και αφορά στον ΕΔΕΟΑΠ, τον Οργανισμό Ασφάλισης Περίθαλψης των δημοσιογράφων, του οποίου είναι μέλος.

Την αποκάλυψη πραγματοποίησε το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Μιχαλίτσης με ανάρτηση του στο Facebook στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, όταν ο παρουσιαστής- ατζέντης- νομότυπα μέλους του Οργανισμού ως εργαζόμενος σε ΜΜΕ- στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεργασία» εμφανιζόταν με υπέρογκες απολαβές, ο ραδιοσταθμός PARTY FM και η εταιρεία του Μέσου (PARTY FM Ραδιοφωνική Α.Ε.) στον οποίον εργάζεται και είναι ιδιοκτησίας της MGF Productions Limited (δηλαδή του ιδίου), δεν κατέβαλλε ως όφειλε τις προβλεπόμενες απο το νόμο εισφορές που του αναλογούν. Με άλλα λόγια ο Φουρθιώτης δια της εταιρείας του, δεν απέδιδε τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ ταυτόχρονα είχε πρόσβαση σε όλο το εύρος υπηρεσιών και παροχών περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μιχαλίτση

Περί Φουρθιώτη και ΕΔΟΕΑΠ…
«Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Ο Μ. Φουρθιώτης (όχι, φωτογραφία του δεν βάζω – καταλαβαίνετε όλοι ποιον εννοώ βέβαια), όπως προκύπτει από τα μητρώα του ΕΔΟΕΑΠ είναι ασφαλισμένος στο Ταμείο μας, ως εργαζόμενος στην εταιρεία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. Επομένως θα μπορούσε να έχει ταυτότητα του ΕΔΟΕΑΠ. Ως εδώ όλα φαίνονται νόμιμα.

Εν τούτοις, από τον Αύγουστο του 2020 οι αποδοχές του από τη συγκεκριμένη εταιρεία γίνονται 40 φορές μεγαλύτερες από πριν. Κατά «σύμπτωση» είναι ο μήνας που ξεκινά το πρόγραμμα Συνεργασία, κατά το οποίο το κράτος χρηματοδοτεί ποσοστό της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Από το Δεκέμβριο που γίνεται γνωστό ότι μπαίνει πλαφόν στις επιδοτούμενες αποδοχές, ο μισθός του προσαρμόζεται πλέον και πέφτει στο πλαφόν.

Τι σχέση έχει ο ΕΔΟΕΑΠ θα μου πείτε; Οι υπέρογκοι μισθοί, έχουν και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, κυρίως του εργοδότη προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η εταιρεία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. δεν έχει καταβάλει στον ΕΔΟΕΑΠ τις αναλογούσες εισφορές του μισθωτού της Μ. Φουρθιώτη από τότε που εκείνος εμφανίζεται με υπέρογκες αμοιβές.

Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει καταλογίσει αυτές τις οφειλές στην εταιρεία και έχει προσφύγει στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών) για την είσπραξή τους, όπως κάνει με κάθε επιχείρηση.

Όσο για την ταυτότητα, οι ασφαλισμένοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον, που όλοι οι γιατροί, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα διαγνωστικά κέντρα είναι συνδεδεμένα με την ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η μοναδική χρησιμότητά της είναι να μας θυμίζει τον αριθμό μητρώου μας. Αν κάποιος τον θυμάται ή θυμάται τον ΑΜΚΑ του, τα λέει στο γιατρό ή στο ίδρυμα και η ταυτοπροσωπία γίνεται με την αστυνομική του ταυτότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ