Δευτέρα 17/5/2021

Ντροπή! Ρημάζει εγκαταλειμμένο το Άλσος Συγγρού

Παρατημένος και επικίνδυνος ο έκτασης 950 στρμ. πνεύμονας πρασίνου των βορείων προαστίων

Όσοι αγνοούσαν την ύπαρξη αυτής της όμορφης γωνιάς του λεκανοπεδίου της Αττικής υποχρεώθηκαν να τη μάθουν τώρα με την πανδημία. Ηταν και παραμένει μία από τις ελάχιστες επιλογές περιπάτου και αναψυχής στους «ελεύθερους πολιορκημένους» των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση.

  • Κείμενο και φωτογραφίες:
    Παναγιώτης Λιάκος

Το κτήμα Συγγρού, γνωστό και ως Δάσος ή Άλσος Συγγρού, καταλαμβάνει περιοχή έκτασης 950 στρεμμάτων, στα σύνορα Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων.

Η κύρια είσοδος του άλσους βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Επί χρόνια αποτελούσε το στολίδι των βορείων προαστίων, αλλά τώρα διάγει περίοδο μεγάλης παρακμής, όπως αποδεικνύει το φωτορεπορτάζ.

Οι εικόνες είναι θλιβερές και γεννούν ποικίλους προβληματισμούς. Ο ένας απ’ αυτούς ακούστηκε από περαστικό την ώρα της φωτογράφισης: «Αυτοί που κυβερνούν κάπου εδώ κοντά δεν μένουν; Αφού, λοιπόν, η άρχουσα τάξη των βορείων προαστίων δεν μπορεί καν να συγυρίσει τον “κήπο της αυλής της”, πώς είναι δυνατόν να λύσει τα προβλήματα ολόκληρης της χώρας;»

Στην είσοδο υπάρχει ανορθόγραφη ενημερωτική πινακίδα για τα σκυλιά που πρέπει οι συνοδοί τους να τους έχουν φορέσει και φίμωτρο και περιλαίμιο με λουρί. Κι όμως, στο Άλσος Συγγρού σπανίζουν τα σκυλιά που φορούν φίμωτρο (ούτε 1 στα 20), ενώ βλέπεις επιθετικότατα… θηρία (ροτβάιλερ, ντόγκο αρζεντίνο, πίτμπουλ, μαστίφ) να τρέχουν δίπλα σε νήπια και ενίοτε να τους γαβγίζουν, ενώ οι δεσπότες τους… ενοχλούνται όποτε φοβούνται οι περαστικοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ