Πάσχα στο χωριό: Με «όπλο» τα self test – Τι εισηγούνται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Όλα δείχνουν επέκταση των self test σε λιανεμπόριο, ΜΜΜ και delivery

Must Read

Το Πάσχα του 2020 ήταν μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της περιόδου της πανδημίας, και ο κόσμος δεν πρόκειται να δεχτεί για άλλη μια φορά να μην πάει στην εκκλησία και να μην γιορτάσει παραδοσιακά τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής κοινωνίας.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κοινωνία έχει φτάσει πια στα όρια της. Τα σενάρια που έχουν πέσει στο «τραπέζι» για το πώς θα περάσουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα είναι πολλά.

Το σημείο-«κλειδί» φαίνεται πως είναι τα self test. Αυτό θα είναι το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το «μέσο» για να περάσει όσα θέλει… Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες «πολυδιαφημίζονται» και «προωθούνται» ραγδαίως…

«50-50» το Πάσχα στο χωριό

Καθοριστική εβδομάδα για τις αποφάσεις αναμένεται να είναι η «Μεγάλη Εβδομάδα». Τότε, θα αποφασίσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν τελικώς θα απελευθερωθούν οι διαδημοτικές και κατ΄επέκταση διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να «ανοίξουν» οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβούν στα χωριά τους και να γιορτάσουν το Πάσχα.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες, τα αρμόδια υπουργεία καταρτίζουν το σχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούν να γίνουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, στο οποίο «πρωταγωνιστικό» ρόλο θα έχουν τα self test.

Πιθανό σενάριο για τα self test

  • εξετάζεται έλεγχος στις πύλες εξόδου των νομών
  • για να μπορούν οι πολίτες να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, το κλίμα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων κινείται στο εξής πλαίσιο: «Αν οι ποσότητες των self test είναι επαρκείς, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, θα φέρει το άνοιγμα του Πάσχα στο χωριό».

Τι θα ανοίξει στις 19 Απριλίου

Οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε άνοιγμα στις 19 Απριλίου οι εξής τομείς:

  • Εμπορικά Κέντρα
  • Κέντρα Αισθητικής
  • Φροντιστήρια (Για μαθητές Λυκείου και μόνο)

Στις 10 ή 14 Μαΐου η εστίαση, πότε θα είναι ελεύθερα τα καταστήματα

Ο πρωθυπουργός είχε πει πριν καιρό ότι, η εστίαση που αποτελεί έναν από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε, γιατί παραμένει για μήνες κλειστός, θα ανοίξει μετά το Πάσχα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, αυτό μπορεί να συμβεί είτε στις 10 είτε στις 14 Μαΐου, μαζί με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Τι ανοίγει μετά το Πάσχα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλάνο της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλοι τομείς που μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα.

  • σχολεία (Νηπιαγωγεία- Δημοτικά – Γυμνάσια)
  • Παιδότοποι
  • Κτήματα για γάμους (ανοιχτοί χώροι)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This