Δευτέρα 10/5/2021

Βόμβα για εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναστολή στις ΗΠΑ λόγω περιστατικών θρομβώσεων

Περιστατικά θρομβώσεων σε έξι γυναίκες

Τη διακοπή της χορήγησης του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ λόγω περιστατικών θρομβώσεων σε έξι γυναίκες, αναμένεται να ζητήσουν τόσο η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, όσο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times, οι δύο ομοσπονδιακές αρχές θα απαιτήσουν να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της J&J.

Πρώτοι γράψαμε από την περασμένη βδομάδα για τα συμπτώματα του εμβολίου και την αναστολή εμβολιασμών στο Κολοράντο: Σταμάτησαν τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson στο Κολοράντο! 11 άτομα με παρενέργειες μέσα σε 4 ώρες!

Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το 0,0001% αυτών που εμβολιάστηκαν είχαν την ανεπιθύμητη αντίδραση.

Οι έξι γυναίκες που έλαβαν το εμβόλιο και ανέπτυξαν θρόμβους ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Μια εξ’ αυτών κατέληξε και μια δεύτερη νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα. Σύμφωνα με το CDC άλλες εννέα εκατομμύρια δόσεις έχουν σταλεί για διανομή στις Πολιτείες.

Τι αναφέρει η κοινή δήλωση CDC και FDA

«Η θεραπεία αυτού του συγκεκριμένου τύπου θρόμβου αίματος διαφέρει από τη θεραπεία που συνήθως μπορεί να χορηγηθεί. Το CDC θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) την Τετάρτη για να επανεξετάσει περαιτέρω αυτές τις περιπτώσεις και να αξιολογήσει τη δυνητική τους σημασία. Η FDA θα επανεξετάσει αυτήν την ανάλυση καθώς διερευνά επίσης αυτές τις περιπτώσεις».

Άγνωστο τι θα γίνει στην Ελλάδα με το εμβόλιο Johnson & Johnson

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, αύριο,Τετάρτη 14/4 παραλαμβάνονται στη χώρα μας, οι πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson, ενώ στις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ