Δευτέρα 10/5/2021

Βατόπουλος: «Καθολική χρήση των self test στους χώρους εργασίας»

Τι είπε για Πάσχα και μετακίνηση εκτός νομού

Την άποψη ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται τα self test και στους χώρους εργασίας εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Για να έχουμε άνοιγμα της κοινωνίας, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, το αντίβαρο πρέπει να είναι τα τεστ. Αν αυτό γίνεται επαναλαμβανόμενα σε όσο το δυνατόν περισσότερο εργαζόμενους, θα είναι ένα όπλο, για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δραστηριότητες με την μεγαλύτερη ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

«Τα self test είναι χρήσιμο εργαλείο που λειτούργησε σωστά»

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε πως η άποψη της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είναι ότι πρέπει να γίνεται καθολική χρήση των self test στους χώρους εργασίας.

Ερωτηθείς γιατί δεν απελευθερώνεται η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα για όσους έχουν εμβολιαστεί, ο καθηγητής εξήγησε ότι «ξέρουμε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δεν μπορεί να αρρωστήσει βαριά. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο μπορεί να τον μεταδώσει τον ιό. Φέρει τον ιό, αλλά δεν τον μεταδίδει πολύ εύκολα».

«Δύσκολη η απελευθέρωση των μετακινήσεων»

Για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ακόμα ότι είναι ένα σενάριο που εξετάζεται να γίνει με χρήση των self test «αλλά είναι νωρίς ακόμα. Να δούμε αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ