Κυριακή 9/5/2021

Σαρηγιάννης: «Όχι Πάσχα στο χωριό για να κάνουμε καλοκαίρι»

Τι είπε για self test και μάσκες

Λίγο πριν τον εορτασμό του Πάσχα και της Ανάστασης, οι συζητήσεις για το άνοιγμα ή όχι των διαπεριφερειακών μετακινήσεων έχουν πάρει «φωτιά». Κάποιοι επιστήμονες τάσσονται υπέρ, κάποιοι κατά.

Μεταξύ των ειδικών που δεν επιθυμεί οι Έλληνες να βρεθούν στα χωριά τους το φετινό Πάσχα, είναι και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Κατά του Πάσχα στο χωριό»

«Είμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική και σιγά-σιγά στη Θεσσαλονίκη που θα είναι πιο ήπια», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Για το Πάσχα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ ανέφερε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι και να μη διώξουμε αυτό που έχουμε χτίσει έως τότε και να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνο-πάρτι.

Self test και μέτρα προστασίας

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, αποστάσεις, και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα (12/4) βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, κάτι που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ