Σκουτέλης για Johnson & Johnson: «Λογικά θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όλα τα εμβόλια βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό δράσης

Must Read

Σίγουρη θεωρεί την αναστολή των εμβολιασμών με Johnson & Johnson μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω στο συγκεκριμένο σκεύασμα, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Αυτονόητο ότι θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί»

«Θεωρήσαμε ότι είναι το «καλό» εμβόλιο, γιατί βόλευε καθώς είναι μόνο μια δόση και οι συνθήκες φύλαξης είναι καλύτερες από πλευράς πρακτικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά εμβόλια.

Συμπλήρωσε ότι «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία καθώς όλα τα εμβόλια βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό δράσης και αναμένουμε τις ίδιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής στην Ελλάδα, η ανησυχία και ο διχασμός είναι έντονος. Σήμερα, Τετάρτη 14/4 η χώρα μας παραλαμβάνει τις  πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.

«Δεν γνωρίζουμε την έκταση των παρενεργειών»

Ο κ. Σκουτέλης ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση και εξέλιξη του θέματος που προέκυψε με το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς όπως δήλωσε «εντοπίστηκε έγκαιρα», επισημαίνοντας ότι «αν όντως είναι έτσι όπως τα λένε, στατιστικά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This