Στα όρια του «κραχ» τα νοσοκομεία της χώρας

51 ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής

Must Read

Στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία, με 51 διασωληνωμένους ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στην Αττική, ενώ η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θυμίζει τις συνθήκες του περασμένου Νοεμβρίου, με την έξαρση του δεύτερου κύματος και τις τραγικές συνέπειες για την πόλη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο λεκανοπέδιο είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» άρχισε τη χθεσινή εφημερία με μόλις τρία κενά κρεβάτια, ενώ έχουν αναπτυχθεί 17 ράντσα για περιστατικά κορωνοϊού!

Την ίδια ώρα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν με ράντσα και για τα γενικά περιστατικά, λόγω της δέσμευσης χώρου που γίνεται για τα περιστατικά κορωνοϊού. Επίσης, εκτός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19, έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να έχουμε και διασωληνωμένους ασθενείς με άλλα νοσήματα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας! Στο «Γεννηματάς» αυτοί οι ασθενείς είναι τρεις.

Περιμένουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

Συνολικά 51 ασθενείς με κορωνοϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 25 ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή από δύο έως δέκα ημέρες, μεταξύ αυτών μάλιστα είναι και πολλοί νέοι. Αναλυτικά, σε αναμονή βρίσκονται τέσσερις ασθενείς στο Σισμανόγλειο, τέσσερις στο «Γεννηματάς», τρεις στο Ελπίς, οκτώ στον Ερυθρό Σταυρό, δύο στο Λαϊκό, επτά στο «Αλεξάνδρα», τέσσερις στο Ασκληπιείο, τέσσερις στο Τζάνειο και 15 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Παίζουμε με τη φωτιά»

«Με ξεπερνά με τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο να συζητάμε για Πάσχα στο χωριό! Τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά βοηθήστε κι εσείς λίγο παραπάνω. Παίζουμε με τη φωτιά, το self test δεν είναι υπερόπλο» δήλωσε έξω από τα δόντια στο Open ο διευθυντής Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει σκληρή μάχη για να σώζει ζωές από τον φονικό ιό. Ο κ. Μπουλμπασάκος προειδοποίησε ότι αν επιτραπούν οι μετακινήσεις, «φοβάμαι ότι θα δοκιμάσουμε τις αντοχές υγείας στα χωριά. Το σύστημα υγείας στην περιφέρεια δεν θα αντέξει την πίεση που σηκώνει το σύστημα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Δεν θα έπρεπε να συζητάμε ούτε για τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This