Δευτέρα 17/5/2021

Γώγος: «Θέλουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά θα δούμε…» – Τι είπε για τα εμβόλια

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις

Το θέμα των ημερών είναι ένα. Τι θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα. Οι πολίτες περιμένουν με αγωνία τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς τότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Και ενώ προς το παρόν υπάρχουν μόνο δηλώσεις, η αγωνία να μην περάσουν οι Έλληνες το περσινό, απομονωμένο Πάσχα είναι μεγάλη. 

Μετακινήσεις το Πάσχα

Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το θέμα του Πάσχα με εμφανέστατη συγκράτηση και κρατώντας αποστάσεις.

«Ναι μεν, αλλά…»

«Θέλουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα και πως πάνω απ όλα είναι οι ασφαλές μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα.

Υπογράμμισε πως προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό ενώ εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα, η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει και φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση. Ωστόσο σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά. Ωστόσο τόνισε πως πλέον έχουμε καλύτερα όπλα πλέον και απ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή χαρακτηρίζοντας πολύ «ισχυρό» το self test.

«Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για τα εμβόλια»

«Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί » δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι εμβολιαστούν πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ