Κυριακή 25/7/2021

Αναβολή για τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του ΕΜΑ

Μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση οι μέχρι 40 ετών, προέβλεψε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, προτού προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), επισήμανε σήμερα Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson,  σημείωσε πως παρότι παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις, δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια. «Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA», συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο εμβόλιο της AstraZeneca, ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία» τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid-19.

Αισιόδοξη πρόβλεψη για το καλοκαίρι

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά το μεγάλο τουριστικό κύμα στη χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, όμως προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ