Σε κίνδυνο η κονσερβοποιία στη Μακεδονία, μετά την πρωτοφανή καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες

Ο ΣΒΕ ζητεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Must Read

Βαθιά πληγή στις βιομηχανίες μεταποίησης φρούτων προκάλεσε η πρωτοφανής καταστροφή έως 100% στις αγροτικές καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, ακτινίδια) που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο την Πέλλα και την Ημαθία.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί τον μοναδικό τρόπο υποστήριξης των επιχειρήσεων, καθώς παραγωγοί και γεωπόνοι της περιοχής εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζημιά της τελευταίας εικοσαετίας, η οποία συγκρίνεται μόνο με εκείνη του 2003.

Ο ΣΒΕ επισημαίνει, μάλιστα, την τεράστια σημασία του κλάδου παραγωγής κομπόστας στην εθνική οικονομία, αφού μόνο 15 βιομηχανίες που παράγουν κομπόστες, απλό ή συμπυκνωμένο χυμό ροδάκινου και βερίκοκου και κατεψυγμένο κύβο φρούτων προμηθεύονται φρούτα από περισσότερες από 12.000 αγροτικές οικογένειες, ενώ στις συγκεκριμένες βιομηχανίες απασχολούνται πάνω από 10.000 εργαζόμενοι σε μόνιμη ή σε εποχιακή βάση.

Παράλληλα, τα προϊόντα των βιομηχανιών αυτών εξάγονται σε ποσοστό 98%, αποφέροντας στην ελληνική οικονομία 400.000.000-500.000.000 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This