Πέμπτη 29/7/2021

Στέλιος Πέτσας : «Δεν αποκλείουμε τίποτα για το Πάσχα στο χωριό» (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε αναφορά και στα rapid test αλλά και στην εστίαση

Αναφορά στα σχέδια της κυβέρνησης για το Πάσχα στο χωριό, στα rapid test, αλλά και στο άνοιγμα της εστίασης έκανε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση μετά από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα» σημείωσε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open.

«Όπλο» τα rapid test

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι τα rapid test είναι πολύ βασικό όπλο. «Απομονώσαμε ασυμπτωματικούς και στην Βουλή. Το ίδιο έγινε και με άτομα στην καθαριότητα και την βοήθεια στο σπίτι. Θα δούμε αν θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Είναι πολύ σημαντικά, ώστε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού» είπε.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα, τονίζοντας πως οι νεαροί πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. «Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της Αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις» συμπλήρωσε.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο και για την εστίαση, σημειώνοντας πως πρώτο βήμα ήταν να επεκταθούν οι μισθώσεις για δύο χρόνια. «Πολλά δισεκατομμύρια χρέη υπάρχουν από τον Φεβρουάριο του 20 μέχρι τώρα. Έχουμε θεσπίσει 100 δόσεις για την αποπληρωμή τους μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Για να στηρίξουμε τους δήμους δώσαμε 187.1 εκατομμύρια. Όσον αφορά την εστίαση θα τους δώσουμε πολύ παραπάνω εξωτερικό χώρο για να κινηθούν ως τον επόμενο Οκτώβριο για να μην υπάρξει συνωστισμός και να κάνουν και την δουλειά τους» εξήγησε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ