Η Μονή Εσφιγμένου στο «στόχαστρο» επιτήδειων που διαδίδουν fake news κατά του εμβολιασμού

«Ακόμα και οι πιο παράλογες προτροπές παρουσιάζονται ως δήθεν εντολές του Θεού»

Must Read

Δημόσια καταγγελία για ύπαρξη σελίδων και ομάδων στα social media που εμφανίζονται ως «Ιερά Μονή Εσφιγμένου», διαδίδοντας παραπλανητικές ειδήσεις για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό, με αποτέλεσμα οι μοναχοί της μονής να δέχονται απειλές για μήνυση και την οργή του κόσμου, καταθέτει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Από το μοναστήρι και τη Χερσόνησο του Άθω εστάλη το ακόλουθο μήνυμα γραπτώς: «Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους καταγγέλλει δημοσίως την χρήση του ονόματός της από τρίτους, χωρίς την άδειά της, για διασπορά παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας κατά των τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα της Μονής (www.esphigmenou.gr) και τους συνδέσμους σε αυτήν προς λοιπές ιστοσελίδες της Μονής στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε η Μονή ούτε ο σύλλογος φίλων της Μονής διατηρούν άλλες παρουσίες στο διαδίκτυο.

Όμως, υπάρχουν διαδικτυακές ιστοσελίδες και προφίλ σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, YouTube, Twitter, κτλ.), τα οποία φέρουν παρανόμως το όνομα της Μονής μας και καθημερινά συγκεντρώνουν και αναρτούν οποιοδήποτε ψευδοεπιστημονικό άρθρο σχετικά με την πανδημία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σκορπώντας τον πανικό στις ψυχές των ανθρώπων, ώστε να τους αποτρέψουν από κάθε μέτρο προστασίας της υγείας τους από την απειλή.

Τις ιστοσελίδες αυτές κατασκευάζουν και διαχειρίζονται άγνωστα στην Μονή άτομα, τα οποία κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Έτσι υπό πλήρη ασυδοσία μεταδίδουν προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού, κατά κάθε μέτρου προστασίας και των διαγνωστικών τεστ. Ακόμα και οι πιο παράλογες προτροπές παρουσιάζονται ως δήθεν εντολές του Θεού (φευ!), καλυμμένες με αιρετικά και ψευδοθεολογικά επιχειρήματα.

Τις συνέπειες πληρώνει και η Μονή μας, καθώς δεχόμαστε μηνύματα με ύβρεις και απειλές για μήνυση, από ανθρώπους που κινδύνεψε η ζωή μελών της οικογένειάς τους από τον κορωνοϊό. Τις συνέπειες φυσικά πληρώνει και όλο το Άγιο Όρος, του οποίου η φήμη αμαυρώνεται. Καλούμε τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκτελέσουν το καθήκον τους. Η αδράνεια είναι συνενοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This