Άκης Σκέρτσος: «Τα self test πέτυχαν το στόχο τους για μια υγιή και ασφαλή καθημερινότητα»

Must Read

Στην χρήση των self test και στις προοπτικές από εδώ και στο εξής, αφού θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκερτσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Μαζί με τα εμβόλια, και μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή ανοσία του πληθυσμού, τα self test υποστηρίζουν -ως εργαλείο προσυμπτωματικού ελέγχου σε μαζική κλίμακα- την ελεγχόμενη επαναλειτουργία οικονομίας και κοινωνίας. Τα self test ενδυναμώνουν κάθε πολίτη να έχει καλύτερο έλεγχο της υγείας του, άρα να επιδεικνύει και πιο υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα απελευθερώνουν την κοινωνία και την οικονομία από μια σειρά περιοριστικά μέτρα που έχουν δυσβάσταχτο οικονομικό (έως 3 δις/μήνα), κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος», επισημαίνει ο κ. Σκερτσος.

Όπως είπε στην ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, η πολιτική των self test αλλάζει ριζικά τα δεδομένα γύρω από την παρακολούθηση της πανδημίας, την καταγραφή του δείκτη θετικότητας, τη δυνατότητα εντοπισμού και απομόνωσης των φορέων του ιού και τη συμβίωση με τον ιό μέχρι να πετύχουμε την ανοσία του πληθυσμού.

«Η τακτική αυτοδιάγνωση θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας τους επόμενους μήνες»

Ο Άκης Σκέρτσος εξήγησε ότι η τακτική εβδομαδιαία αυτο-διάγνωση, με υποχρεωτικό επανέλεγχο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας τους επόμενους μήνες. «Το γεγονός μάλιστα ότι από το σύνολο των self test που διατέθηκαν στους πολίτες ένα σημαντικό ποσοστό 67% (1,45 εκ. βεβαιώσεις) δηλώθηκε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr έως χθες, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια πετυχημένη πολιτική», σημειώνει.

Τέλος, επεσήμανε ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 2 εκατομμύρια πολίτες που έχουν ήδη κάνει μια τουλάχιστον δόση του εμβολίου, με τη βοήθεια των Self test, «το τέλος της πανδημίας έρχεται όλο και πιο κοντά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This