Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων»

Must Read

Την εκτίμηση ότι το Πάσχα θα σημειωθεί μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προερχόμενη από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να φροντίσουν να δούν την οικογένεια, τις παρέες και τους γνωστούς τους σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούν αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο.

«Μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα πρέπει να προσέξουμε αρκετά τις κινήσεις μας» τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως πριν 2 μέρες κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια εργασία από την Σκωτία που έδειξε ότι μόνο με μία δόση της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά» ανέφερε.

«Συγχαρητήρια για την τήρηση των μέτρων»

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες.

Όπως εξήγησε, το άνοιγμα αυτό ήταν μία πολύ σωστή απόφαση, με δεδομένο πως αν οι εργαζόμενοι δεν δούλευαν και αν οι καταναλωτές ήταν κλεισμένοι ο ένας στο σπίτι του άλλου, θα συνεχίζαμε να βλέπουμε αύξηση της μεταδοτικότητας. «Ο άνθρωπος που δουλεύει πλέον βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα, φως και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα» κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This