Παρασκευή 6/8/2021

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Είμαστε στη φάση που θα επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς»

Με γρήγορους ρυθμούς πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Αυτή είναι η φάση που επιταχύνουμε» τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ. Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των εμβολίων που περιμένουμε, αναφέροντας ότι τον Μάιο «περιμένουμε κυρίως από τη Pfizer πολύ μεγάλες παραδόσεις, δηλαδή 1,8 με 2 εκατ. δόσεις και αντίστοιχο ποσό και ίσως λίγο μεγαλύτερο περιμένουμε και τον Ιούνιο, περίπου δηλαδή 2,4 εκατ. δόσεις.

«Από τη Moderna περιμένουμε 300 – 350.000 δόσεις και τους δύο μήνες και εκκρεμούν οι παραδόσεις από την Astrazeneca που τις υπολογίζουμε σε 500.000 κάθε μήνα. Για την Johnson & Johnson έχουμε ένα αντίστοιχο πλάνο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, με 300.000 για τον Μάϊο και 900.000 για τον Ιούνιο» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, είπε πως εντός του Μαϊου θα ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε οι νεότερες ηλικιακές ομάδες να μπορέσουν να εμβολιαστούν τον Ιούνιο, συμπληρώνοντας ότι η κατηγορία 30-39 που θα ανοίξει τη Μεγάλη Τετάρτη είναι με τη μορφή του fast lane, δηλαδή, της γρήγορης διαδικασίας, από τη στιγμή που έχουμε δόσεις εμβολίου Astrazeneca που δεν έχουν διατεθεί, ώστε αν άποιος ο οποίος δεν θέλει να περιμένει να μπορέσει να εμβολιαστεί νωρίτερα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ