Μάριος Θεμιστοκλέους: «Είμαστε στη φάση που θα επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς»

Must Read

Με γρήγορους ρυθμούς πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Αυτή είναι η φάση που επιταχύνουμε» τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ. Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των εμβολίων που περιμένουμε, αναφέροντας ότι τον Μάιο «περιμένουμε κυρίως από τη Pfizer πολύ μεγάλες παραδόσεις, δηλαδή 1,8 με 2 εκατ. δόσεις και αντίστοιχο ποσό και ίσως λίγο μεγαλύτερο περιμένουμε και τον Ιούνιο, περίπου δηλαδή 2,4 εκατ. δόσεις.

«Από τη Moderna περιμένουμε 300 – 350.000 δόσεις και τους δύο μήνες και εκκρεμούν οι παραδόσεις από την Astrazeneca που τις υπολογίζουμε σε 500.000 κάθε μήνα. Για την Johnson & Johnson έχουμε ένα αντίστοιχο πλάνο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, με 300.000 για τον Μάϊο και 900.000 για τον Ιούνιο» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, είπε πως εντός του Μαϊου θα ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε οι νεότερες ηλικιακές ομάδες να μπορέσουν να εμβολιαστούν τον Ιούνιο, συμπληρώνοντας ότι η κατηγορία 30-39 που θα ανοίξει τη Μεγάλη Τετάρτη είναι με τη μορφή του fast lane, δηλαδή, της γρήγορης διαδικασίας, από τη στιγμή που έχουμε δόσεις εμβολίου Astrazeneca που δεν έχουν διατεθεί, ώστε αν άποιος ο οποίος δεν θέλει να περιμένει να μπορέσει να εμβολιαστεί νωρίτερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This