Κυριακή 20/6/2021

Παγώνη: «Ας κάνουμε υπομονή ένα ακόμα Πάσχα – Σε 15 ημέρες θα επιτραπούν οι μετακινήσεις»

Τι συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Για την ασφυκτική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας και στις μικρότερες πόλεις και τα χωριά μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή ακόμα μία χρονιά, ώστε από του χρόνου όλοι να γιορτάσουμε τις ημέρες του Πάσχα στα χωριά μας.

«Σε 15 ημέρες θα επιτραπεί η μετακίνηση»

«Δεν είναι τραγικό να περιμένουμε για ένα Πάσχα προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Όπως βλέπετε στα νοσοκομεία δίνονται μεγάλες μάχες. Μπορεί χθες στη Γενική Εφημερία στο Γεννηματάς να είχαμε λιγότερες εισαγωγές συγκριτικά με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, όμως δεν παύει να είχαμε πάνω από 40 άτομα εισαγωγές με covid, να έχει πιεστεί το σύστημα και να είναι γεμάτα όλα τα κρεβάτια και οι ΜΕΘ» είπε η κ. Παγώνη.

«Αυτή η σκέψη ήταν που προβλημάτισε όλους τους συναδέλφους μας στην επιτροπή και γι΄αυτό δεν έχει επιτραπεί αυτή η μετακίνηση προς την επαρχία δηλαδή από νομό σε νομό»,  εξήγησε και επισήμανε ότι «Σε 15 ημέρες που θα επιτραπεί η μετακίνηση οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει».

Αυτή είναι η συμβουλή της προέδρου της ΕΙΝΑΠ για το πασχαλινό τραπέζι

  • «Το τραπέζι του Πάσχα καλό θα ήταν να γίνει με τα άτομα που διαβιούν στο ίδιο σπίτι. Δεν χρειάζεται να εξαντλήσουμε και το τελευταίο άτομο που δίνεται η δυνατότητα (εννέα σε εσωτερικούς χώρους και 11 σε εξωτερικούς)»
  • «Ο εγγονός που θα συναντήσει τη γιαγιά καλό θα είναι να τηρεί τις αποστάσεις»
  • «Όταν είσαι ασυμπτωματικός μεταδίδεις τον ιό. Δεν χρειάζονται αγκαλιές και φιλιά»
  • «Η ενδοοικογενειακή μετάδοση τον τελευταίο καιρό είναι εμφανής»
  • «Όταν δύο οικογένειες ενωθούν για να κάνουν μαζί Πάσχα θα πρέπει να κάνουν αμφότερες self test προηγουμένως»

Εμβολιασμοί και self test κρίνουν την πορεία της πανδημίας

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν βάσει του σχεδίου που υπάρχει, και μαζί με τα self test θα μπορούμε να έχουμε έναν έλεγχο της διασποράς του ιού και των μεταλλάξεων. Όπως είδατε χθες είχαμε και δεύτερο κρούσμα από την ινδική μετάλλαξη, γυναίκας που γύρισε από το Ντουμπάι. Ψάχνουμε το θέμα και των μεταλλάξεων για να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ