Εμβολιασμοί: Τη Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 (μόνο με AstraZeneca), Μ. Σάββατο για τους 45-49!

Την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκινούν (επιτέλους) οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Must Read

Αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca θα εμβολιάζονται (και) όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44, για τη δήλωση ραντεβού της οποίας η πλατφόρμα ανοίγει τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.  

Επιπλέον, επισήμανε ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση ραντεβού όσων ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 45-49, τα άτομα του οποίου, όμως, θα μπορούν να εμβολιαστούν με οποιοδήποτε από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μ. Θεμιστοκλέους:

«Την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59, καθώς και των εκπαιδευτικών και ήδη έχουμε κλείσει 263.000 ραντεβού. Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 και έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού. 

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca, διότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι δηλώσουν, θα μπορέσουν να βρουν ραντεβού ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 με AstraZenecaΓια όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 45-49 με όλα τα εμβόλια.

Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί, με 2.025.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%».

  • Δείτε την ενημέρωση από το Υπ. Υγείας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This