Παρασκευή 25/6/2021

Εμβολιασμοί: Τη Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 (μόνο με AstraZeneca), Μ. Σάββατο για τους 45-49!

Την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκινούν (επιτέλους) οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca θα εμβολιάζονται (και) όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44, για τη δήλωση ραντεβού της οποίας η πλατφόρμα ανοίγει τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.  

Επιπλέον, επισήμανε ότι το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση ραντεβού όσων ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 45-49, τα άτομα του οποίου, όμως, θα μπορούν να εμβολιαστούν με οποιοδήποτε από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μ. Θεμιστοκλέους:

«Την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59, καθώς και των εκπαιδευτικών και ήδη έχουμε κλείσει 263.000 ραντεβού. Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 και έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού. 

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca, διότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι δηλώσουν, θα μπορέσουν να βρουν ραντεβού ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 με AstraZenecaΓια όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 45-49 με όλα τα εμβόλια.

Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί, με 2.025.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%».

  • Δείτε την ενημέρωση από το Υπ. Υγείας:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ