Δευτέρα 21/6/2021

ΔΕΔΔΗΕ: Στο Τατόι η αφετηρία του μεγαλόπνοου έργου υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου μέσης τάσης

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την τετραετία 2022-2025 αναμένεται να υπογειοποιηθούν 2.152 χιλιόμετρα ηλεκτρικού δικτύου

Από την περιοχή του Τατοΐου άρχισαν τα πρώτα έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου μέσης τάσης. Οι εργασίες, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, αφορούν την κατάργηση εναέριου δικτύου μέσης τάσης, μήκους 3,4 χιλιομέτρων και αντικατάστασής του από υπόγειο δίκτυο μήκους 4,3 χιλιομέτρων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία υπολογίζεται μέσα στον Ιούνιο, το εναέριο δίκτυο μέσης τάσης επί της λεωφόρου Τατοΐου, από το ύψος της συμβολής της με την είσοδο των πρώην βασιλικών κτημάτων, έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αντωνίου στον Δήμο Αχαρνών, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από υπόγειο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ, το 2021 θα έχουμε 40% αύξηση στις υπογειώσεις των καλωδίων και θα φτάσουμε στα 340 χιλιόμετρα, ενώ την τετραετία 2022-2025 θα υπογειοποιηθούν 2.152 χιλιόμετρα εναέριου δικτύου, με τις σχετικές μελέτες αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα να έχουν ήδη αρχίσει.

Όπως ανέφερε από το Τατόι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ θα επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης και στην υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων. Το ΥΠΕΝ σχεδιάζει να αξιοποιήσει πόρους 200.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ