ΔΕΔΔΗΕ: Στο Τατόι η αφετηρία του μεγαλόπνοου έργου υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου μέσης τάσης

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την τετραετία 2022-2025 αναμένεται να υπογειοποιηθούν 2.152 χιλιόμετρα ηλεκτρικού δικτύου

Must Read

Από την περιοχή του Τατοΐου άρχισαν τα πρώτα έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου μέσης τάσης. Οι εργασίες, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, αφορούν την κατάργηση εναέριου δικτύου μέσης τάσης, μήκους 3,4 χιλιομέτρων και αντικατάστασής του από υπόγειο δίκτυο μήκους 4,3 χιλιομέτρων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία υπολογίζεται μέσα στον Ιούνιο, το εναέριο δίκτυο μέσης τάσης επί της λεωφόρου Τατοΐου, από το ύψος της συμβολής της με την είσοδο των πρώην βασιλικών κτημάτων, έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Αντωνίου στον Δήμο Αχαρνών, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από υπόγειο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ, το 2021 θα έχουμε 40% αύξηση στις υπογειώσεις των καλωδίων και θα φτάσουμε στα 340 χιλιόμετρα, ενώ την τετραετία 2022-2025 θα υπογειοποιηθούν 2.152 χιλιόμετρα εναέριου δικτύου, με τις σχετικές μελέτες αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα να έχουν ήδη αρχίσει.

Όπως ανέφερε από το Τατόι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ θα επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης και στην υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων. Το ΥΠΕΝ σχεδιάζει να αξιοποιήσει πόρους 200.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This