Πέμπτη 17/6/2021

Τζανάκης: «Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης – Ύφεση σε ΜΕΘ και θανάτους θα έρθει μετά τις 20-25 Μαΐου»

Για τη φάση της αποκλιμάκωσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, το ποσοστό θνητότητας αλλά και το τι προβλέπεται να γίνει τον επόμενο μήνα αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Είναι προ προεξοφλημένο ότι θα έχουμε 400-500 θανάτους την εβδομάδα»

Ο Νίκος Τζανάκης επανέλαβε ότι θα έχουμε 400-500 θανάτους την εβδομάδα μέχρι τις 20-25 Μαΐου, ωστόσο τόνισε ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας το ποσοστό θνητότητας είναι 20-25% μικρότερο, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι κάτω από τη μονάδα.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι «φαίνεται σε όλες τις περιοχές ότι περνάμε φάση αποκλιμάκωσης. Ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι κάτω από τη μονάδα, ακόμα και στις δύσκολες περιοχές. Έχουμε έναν αποκλιμακούμενο δείκτη και σε ό,τι αφορά στα κρούσματα. Επίσης έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμών των νέων εισιτηρίων στα νοσοκομεία.

Μειώνονται αργά αλλά σταθερά. Ελπίζω ότι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργήσουν όλα καλά, έτσι ώστε να πάμε μετά το Πάσχα στο άνοιγμα που έχει ήδη προαναγγελθεί ώστε να πάμε μετά το Πάσχα στο άνοιγμα που έχει ήδη προαναγγελθεί».

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι κάνει η ινδική μετάλλαξη»

«Η μετάλλαξη αυτή δεν ξέρουμε ακόμα τι κάνει. Για να μας επηρεάσει θα πρέπει να επικρατήσει το στέλεχος στα κρούσματα. Το βρετανικό στέλεχος μεταδίδεται πολύ εύκολα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολούν οι νέες μεταλλάξεις. Τουλάχιστον για την ώρα», είπε ο κ. Τζανάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ