Σάββατο 8/5/2021

Από τον Θεό περιμένει και ο Σύψας να μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό! Το καλοκαίρι του ’22 θα ξεμπερδέψουμε!

Προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός για τους εμβολιασμούς

«Το καλοκαίρι του ’22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σα μια μικρή εποχική λοίμωξη, όπως κάθε χρόνο η γρίπη», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων την «βλέπει» την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και μόνο τότε θα έχουμε στη χώρα μια «καλύτερη κανονικότητα». Από τον Σεπτέμβριο βλέπει αυτή την κανονικότητα ο καθηγητής και σύμφωνα με την πορεία των εμβολιασμών, τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε και τις μάσκες!

Προειδοποίησε για τους εμβολιασμούς ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός. Και δικαιολόγησε αυτή την άποψη, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν. Όσον αφορά στο καλοκαίρι ήταν σκεπτικός, αναφερόμενος στον δείκτη R που στα μέσα του περασμένου Ιουλίου εμφάνισε απότομη άνοδο. Οπότε εκτίμηση του κ. Σύψα είναι πως μπορεί το ίδιο φαινόμενο να παρουσιαστεί και φέτος το καλοκαίρι. «Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πολύ καλή ιδέα» για τον καθηγητή είναι η πρόταση να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή, αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί. Πιθανή θεωρεί και την χορήγηση τρίτης δόσης περίπου στον Δεκέμβριο, ενώ η πρόβλεψή του για το πότε θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό οριστικά είναι το καλοκαίρι του 2022!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ