Από τον Θεό περιμένει και ο Σύψας να μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό! Το καλοκαίρι του ’22 θα ξεμπερδέψουμε!

Προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός για τους εμβολιασμούς

Must Read

«Το καλοκαίρι του ’22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σα μια μικρή εποχική λοίμωξη, όπως κάθε χρόνο η γρίπη», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων την «βλέπει» την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και μόνο τότε θα έχουμε στη χώρα μια «καλύτερη κανονικότητα». Από τον Σεπτέμβριο βλέπει αυτή την κανονικότητα ο καθηγητής και σύμφωνα με την πορεία των εμβολιασμών, τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε και τις μάσκες!

Προειδοποίησε για τους εμβολιασμούς ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός. Και δικαιολόγησε αυτή την άποψη, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν. Όσον αφορά στο καλοκαίρι ήταν σκεπτικός, αναφερόμενος στον δείκτη R που στα μέσα του περασμένου Ιουλίου εμφάνισε απότομη άνοδο. Οπότε εκτίμηση του κ. Σύψα είναι πως μπορεί το ίδιο φαινόμενο να παρουσιαστεί και φέτος το καλοκαίρι. «Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πολύ καλή ιδέα» για τον καθηγητή είναι η πρόταση να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή, αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί. Πιθανή θεωρεί και την χορήγηση τρίτης δόσης περίπου στον Δεκέμβριο, ενώ η πρόβλεψή του για το πότε θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό οριστικά είναι το καλοκαίρι του 2022!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This