Δευτέρα 17/5/2021

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Ποια «τραβούν χειρόφρενο» την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα»

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη 6η Μαΐου, καθώς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την συγκεκριμένη ημέρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, για τα ΜΜΜ θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.
  • Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις αυτές καθαυτές, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν «αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ