Δευτέρα 21/6/2021

Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα

Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο τομέα

Καθοριστικό ρόλο στο «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων και της οικονομίας «παίζουν» -εκτός από τα εμβόλια– κατά μία έννοια τα self test. Η χρήση τους θεωρείται ήδη επιβεβλημένη, και έτσι ούτε εργαζόμενοι μπορούν να πάνε στη δουλειά τους αν δεν έχουν αρνητικό τεστ, αλλά ούτε και μαθητές και εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να επιστρέψουν στις σχολικές τους αίθουσες χωρίς βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Τα φαρμακεία συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να προμηθεύονται τα γνωστά self test, τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες κυβέρνησης και υπουργείου Υγείας έχουν σκοπό την πρόληψη, τον άμεσο έλεγχο αλλά και τη γνωστοποίηση των κρουσμάτων -κυρίως ασυμπτωματικών-.

Αυτός είναι ο ειδικός σχεδιασμός

Σχολεία:

  • ανοίγουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα 10/5
  • μέχρι και το Σάββατο θα πρέπει μαθητές κι εκπαιδευτικοί να προμηθευτούν τα self tests

Για την την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων self test που θα χρησιμοποιηθούν την εβδομάδα 10-16/5 υπενθυμίζεται ότι θα διατίθενται:

  • Από σήμερα, Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι:

  • θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5
  • θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είχε δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests τα οποία καλύπτουν την περίοδο από 26 Απριλίου έως και 9 Μαΐου, ημερομηνία η οποία έχει οριστεί ως καταληκτική για την υποβολή των αποτελεσμάτων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου της συγκεκριμένης περιόδου στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σε συνέχεια της εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό (COVID-19) σε υπαλλήλους του Δημοσίου, επισημαίνεται ότι η προμήθεια νέου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που αφορά στην εβδομάδα 10 – 16 Μαΐου, θα είναι εφικτή για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ το αποτέλεσμα αυτού θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ