Θολές διαθήκες! Στο μικροσκόπιο οι κληρονόμοι ηλικιωμένων τροφίμων στο γηροκομείο-κολαστήριο

Παραχωρήσεις δύο σπιτιών και ενός αγροτεμαχίου σε συγκεκριμένα πρόσωπα από γεροντάκια που «έφυγαν» μέσα σε ενάμιση χρόνο

Must Read

Νέα διάσταση παίρνει η έρευνα γύρω από το γηροκομείο-κολαστήριο με τους δεκάδες ύποπτους θανάτους στα Χανιά, καθώς στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών φέρεται ότι έχουν μπει οι διαθήκες τουλάχιστον τριών ηλικιωμένων τροφίμων, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους.

Πρόκειται για παραχωρήσεις δύο σπιτιών και ενός αγροτεμαχίου σε συγκεκριμένα πρόσωπα από τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μια ηλικιωμένη τρόφιμος του οίκου ευγηρίας κληροδότησε το εν λόγω αγροτεμάχιο στην Εκκλησία, σε συγκεκριμένο όμως πρόσωπο, που φέρεται ότι έχει σχέση με το γηροκομείο-φυλακή των Χανίων. Ταυτόχρονα, από τις έως τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η αξία του ενός ακινήτου, το οποίο επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ, την ώρα που στα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι πουλήθηκε σε off shore εταιρία αντί του ποσού των 50.000 ευρώ.

Ολα τα παραπάνω ήδη διερευνώνται από τις Αρχές, οι οποίες εστιάζουν τις έρευνές τους στο Υποθηκοφυλακείο Χανίων, που ενδεχομένως να αποτελέσει και ένα από τα «κλειδιά» που θα τις βοηθήσει να ξεκλειδώσουν τον γρίφο αναφορικά με τις θολές κληρονομιές. Παράλληλα θα ερευνηθεί ο κύκλος των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ φέρεται ότι έχει ζητηθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση να ανοίξουν και οι υπόλοιπες διαθήκες όσων τροφίμων απεβίωσαν τα τελευταία χρόνια στην υπό έρευνα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν παραχωρηθεί ακίνητα απευθείας στο γηροκομείο είτε σε πρόσωπα που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με αυτό.

Στο μεταξύ πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν αρχίσει να «ξεσκονίζουν» τα ΑΜΚΑ και τους ιατρικούς φακέλους των ηλικιωμένων τροφίμων που έφυγαν από τη ζωή, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν ο θάνατός τους δικαιολογείται από το ιατρικό ιστορικό τους ή προκλήθηκε από κακές συνθήκες διαβίωσης, όπως και αν υπήρξε αλλαγή στα φάρμακα που τους χορηγούνταν, προκειμένου να παραμένουν καθηλωμένοι και «ήσυχοι». Πάντως, ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου αρνήθηκε ότι πρότεινε ή χορήγησε οποιαδήποτε φαρμακευτική ουσία ή φαρμακευτικό σκεύασμα της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν.

«Δεν ήμουν συντονιστής του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρσι, με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόσο η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας όσο και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της από την πλευρά τους επιμένουν ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν σκευωρία, που σύντομα θα καταπέσει, ενώ ζητούν να εξεταστούν άμεσα οι μάρτυρες που έχουν προτείνει.

Άφησε τον πατέρα του γερό και τον βρήκε… ετοιμοθάνατο

Συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες για τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία φέρεται ότι υπέβαλαν τα άτυχα γεροντάκια οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του γηροκομείου-φυλακή στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος ενός 80χρονου τροφίμου του οίκου ευγηρίας προτίθεται να καταθέσει υπόμνημα στις δικαστικές Αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου ηλικιωμένου. Ο 50χρονος υποστηρίζει ότι ο πατέρας του ήταν λειτουργικός και σε καλή κατάσταση, παρά την ηλικία του, πλην όμως δεν μπορούσε να τον προσέχει ο ίδιος ή η σύζυγός του λόγω αυξημένων εργασιακών υποχρεώσεων. Παράλληλα το ζευγάρι ήθελε ο 80χρονος να έχει παρέα, ώστε να αισθάνεται κοινωνικά ενεργός, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στο συγκεκριμένο γηροκομείο, για το οποίο μάλιστα είχε πάρει πολύ καλές συστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 50χρονος, περίπου τρεις εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του πατέρα του αποφάσισε να τον επισκεφθεί, όμως οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έφεραν αντιρρήσεις. Ωστόσο εκείνος ήταν αποφασισμένος να τον δει, με συνέπεια να του επιτραπεί τελικά η επίσκεψη. Η εικόνα που αντίκρισε ο καταγγέλλων τον έκανε να «παγώσει», καθώς ο πατέρας του ήταν φανερά αδυνατισμένος και ανήμπορος να σηκωθεί από το κρεβάτι, έδειχνε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ με δυσκολία τον αναγνώρισε! Παράλληλα ο 50χρονος διαπίστωσε ότι οι κόρες των ματιών του 80χρονου είχαν διασταλεί, κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη χορήγηση ψυχοφαρμάκων και ισχυρών ηρεμιστικών.

Επειτα από αυτό ο 50χρονος διαμαρτυρήθηκε έντονα στη διεύθυνση του γηροκομείου, λέγοντας ότι σε δύο ημέρες θα επέστρεφε για να πάρει από εκεί τον πατέρα του. Ομως, ένα 24ωρο μετά την επίσκεψή του τον ενημέρωσαν από το ίδρυμα ότι ο 80χρονος είχε χάσει τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο! Ανυποψίαστος καθώς ήταν, ο 50χρονος τους πίστεψε, δεδομένου ότι ο πατέρας του είχε ένα μικρό πρόβλημα με την καρδιά του, όχι όμως τέτοιου βαθμού ώστε να επιφέρει τον θάνατό του. Πλέον διατηρεί αμφιβολίες για τον θάνατο του πατέρα του και είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This