Δευτέρα 14/6/2021

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πότε ανοίγουν

Τι αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας

Την ερχόμενη Δευτέρα 10/5 επιστρέφουν χιλιάδες μαθητές στις σχολικές τους αίθουσες, καθώς αναμένεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, πλην των βρεφονηπιακών σταθμών. 

«Κλειστοί θα μείνουν προς το παρόν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί»

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-test και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών αναμένεται μεταξύ 20-24 Μαΐου.

«Τον Μάιο θα έχουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς»

Σχετικά με το πότε θα μπορούν οι άνθρωποι νεότερων ηλικιών να επιλέξουν το εμβόλιο που θα κάνουν ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «η ανακοίνωση του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιών έδωσε ανακούφιση στην κοινωνία μας. Το Μάιο θα έχουμε πολλά εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτό θα βοηθήσει να φτάσουμε στο σημείο όπου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, να το κάνει και την επόμενη ημέρα.

Το τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, σε ποια εμβόλια, θα το δούμε τότε. Με βάση τον προγραμματισμό, από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων. Στους αρχικούς τρεις μήνες έγινε περιορισμένος αριθμός εμβολίων, λόγω της έλλειψης».

«Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, είπε ότι «Έχει συζητηθεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς, αν συνεχιστούν τα χαμηλά ποσοστά. Είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ